De grote zwarte vogel

WIThWIT
do 24 feb 2022 - vr 25 feb 2022
do 24 feb 2022
-
vr 25 feb 2022

Ken jij het verhaal van De grote zwarte vogel? Het lijkt wel alsof niemand het kent, en toch is het er. De grote zwarte vogel vliegt verder de leegte in. Heb jij hem al gezien? Vertel en vlieg je mee? 

Samen met een groep kinderen improviseert theatermaker Michiel Alberts steeds een nieuw verhaal, een nieuw avontuur van deze bijzondere vogel. Samen werken ze aan een verhaal dat nog verzonnen moet worden. Met behulp van de fantasie van de kinderen ontvouwt er zich steeds een nieuw stukje van het verhaal. Zo ontstaan nieuwe personages, wonderlijke locaties, plotse wendingen en wonderbaarlijke fantasiewerelden. WIThWIT begeleidt de vertellingen aan de hand van spannende objecten, geluidkastjes en schimmenspel.  

Dit unieke vertelproject bestaat uit drie delen telkens door drie klassen/groepen gevolgd worden. De leerlingen luisteren eerst naar een verhaal, waaraan ze zelf mogen mee vertellen, dan volgt er een beeldende workshop waarbij ze de handen uit de mouwen mogen steken, en tenslotte eindigen ze met een nagesprek. Wanneer dit traject in een bepaalde klas werd afgerond, reist het verder naar de volgende klas. Het verhaal verandert naarmate het door meerdere klassen verteld werd en is uiteindelijk een nieuw verhaal specifiek voor jouw school. Vliegt jouw klas mee? 

de makers
WIThWIT werd in 2014 opgericht door Erki De Vries en Freija Van Esbroeck, beiden beeldende kunstenaars en scenografen voor dans en theater. Samen met kunstenaars vanuit verschillende disciplines brengt WIThWIT experimenteel beeldend werk voor alle leeftijden. In CCHA waren ze al te gast met voorstellingen als Les soeurs (2016), Wunderkammer (2018) en De TijdTemmer (2020). 

theater / max. 3 klassen / leerling € 4

credits

vertelling & concept Michiel Alberts / scenografie & sculpturen Erki De Vries en Freija Van Esbroeck / muziek Ruben Nachtergaele / met de steun van Stad Antwerpen, Theater FroeFroe & HET LAB Hasselt / © Michiel Alberts 
withwit.be