Zozoöfzo

dOFt
ma 31 jan 2022 - 13.30 u
ma 31 jan 2022
13.30 u
  • ma 31 jan 2022
    13.30 u
    kleine theaterzaal
    Geweest

Een groepje toneelspelers staat fier klaar om hun 1-minuut-voorstelling eindelijk aan het grote publiek te tonen. Maar dan krijgen ze onverwachts een briefje van de strenge meneer die roet in het eten komt gooien… 

Ervan overtuigd dat zijn mening de absolute waarheid is, doen ze er alles aan om hem tevreden te stellen. Iets groter, iets kleiner, nog mooier, veel fijner. Terug lager, veel trager, meer kleuren, niet zeuren. De strenge meneer brengt alles en iedereen aan het twijfelen, maar waarom is zijn mening belangrijk? 

De kinderen krijgen het niet gemakkelijk: gaan ze mee in het verhaal van de strenge meneer of willen ze de intussen wanhopige toneelspelers helpen? Ze moeten kiezen. Wordt het zo, zo of zo? 

de makers
Collectief dOFt - uit te spreken als ‘d of t’, met de d van dans en de t van theater - creëert voorstellingen met eigen spellingsregels. Net zoals je je soms afvraagt of een woord geschreven is met een ‘d’ of een ‘t’, kan het publiek twijfelen bij een dOFt-voorstelling over de exacte discipline: is het nu dans of theater? Collectief dOFt is een dynamisch, ambitieus, Leuvens danstheatergezelschap en maakt verrassende en uitdagende voorstellingen voor kinderen, jongeren en volwassenen. 

theater - dans / max. 150 / leerling € 4 / individueel € 8

onderdeel van
kleuters

credits

dans & spel Jonas Vermeulen, Nele Vermeulen, Piet Van Dycke & Sander Van den Broeck / dramaturgie Marie Peeters / muziekcompositie Jonas Vermeulen / lichtontwerp Daan Tytgat, Maarten Brants & Jonas Franquet / concept Jasper Dreesen & collectief dOFt / coproductie HET LAB Hasselt
doft.be