cultuurcentrum Hasselt

We go places

Carli Gellings/fABULEUS & 7 Limburgse cultuurcentra
di 16 nov 2021 - 20.00 u - 20.55 u
di 16 nov 2021
20.00 u - 20.55 u
  • di 16 nov 2021
    20.00 u - 20.55 u
    concert- & theaterzaal

Vanuit het niets verschijnt een horde passanten. Ze bewegen als één lichaam. Veranderen van koers. Vallen uiteen. Wie of wat hen drijft, is een mysterie. Wat ze weten, is dat ze hun krachten moeten bundelen. Zonder zichzelf te verliezen.

‘To go places’ betekent niet alleen ‘onderweg zijn’, maar ook ‘veelbelovend zijn’. In We go places zet choreografe Carli Gellings de kracht van een individu tegenover de kracht van een groep en zoekt ze het onvoorspelbare moment waarop alles kan omslaan.

We go places vertrekt van de kracht van een groep jongeren. Ze bewegen als één lichaam, vallen uiteen en versmelten in weer nieuwe combinaties. Niemand lijkt ooit zeker te zijn van zijn plaats in het geheel.

Na het succes van SNAP XL (2017) werk(t)en fABULEUS, CCHA en de cultuurcentra van Genk, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren, Lommel, Maasmechelen en Tongeren opnieuw samen aan een creatie met jong Limburgs danstalent, deze keer met 11 jongeren tussen 11 en 22 jaar. De voorstelling ging in het voorjaar al in première zonder dat iemand het kon zien, maar daar komt nu verandering in. In tussentijd werd bovendien gewerkt aan een filmversie én een making-of.

“**** Een pure vormesthetiek straalt uit de beeldcompositie, uit de muziek, uit de individuele en collectieve bewegingen. Dat alles wordt nog verstevigd door het energieke dansplezier! Een knappe prestatie.” theaterkrant.nl, 1 maart 2018 over SNAP XL

credits

choreografie Carli Gellings / dans Tobbe Bosmans, Malik Curiël, Eline De Greve, Lina Elmir, Kathelijne Franco, Domien Huybrechts, Talia Marechal, Jasper Peeters, Lua Eva Limonta Scull, Jits Van Damme & Roos Vandeweyer / coaching Pia Meuthen / dramaturgie Peter Anthonissen / kostuums Lotte Stek / scenografie Michiel Van Cauwelaert / coproductie CCHA, C-mine cultuurcentrum, CC MUZE, CC Casino, cultuurcentrum De Adelberg, CC Maasmechelen, de VELINX & STUK Leuven / © Clara Hermans
fabuleus.be