Terminator Too

Vervloet & De Studio
do 5 mei 2022 - 13.30 u
do 5 mei 2022
13.30 u
  • do 5 mei 2022
    13.30 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

In een gebricoleerde stijl leggen twee broers de stereotiepe mechanismen bloot van het medium film. Met zelfgemaakte special effects, kostuums uit cornflakesdozen, tekstfragmenten uit populaire (actie)films van vroeger en nu, spectaculaire gevechtschoreografieën en een vers gecomponeerde soundtrack maken ze hun eigen film, de ultieme vlucht uit de realiteit. Maar gaandeweg ontstaat er steeds meer spanning tussen de twee mannen en neemt de buitenwereld een steeds grotere rol in. 

Terminator too toont het perspectief van twee volwassen mannen die op haast maniakale wijze blijven vasthangen aan de helden van hun jeugd, zich te pletter amuseren maar niet steeds helemaal 'in touch with reality' zijn. Terminator too is een ode aan de fantasie, een uitnodiging tot ongebreidelde creativiteit, vol humoristische referenties aan de hedendaagse beeldcultuur. Maar onderhuids schuilt een grimmige ondertoon. Wie zijn die mannen in die kelder? En waarom sluiten ze zich af van de buitenwereld?

de makers 
Theatermaker Robbert Vervloet speelde al bij o.a. fABULEUS, hetpaleis, Tuning People en Laika. Hij was ook te zien in de tv series Loslopend wild en Gevoel voor tumor, en vertolkt de hoofdrol in de ketnetserie Buck. Ephraïm Cielen maakte al muziek bij voorstellingen van o.a. Laika, Het Nieuwstedelijk, frieda & Theater FroeFroe. Onder de naam Ephy bracht hij een plaat uit in 2016. Beide makers waren bij ons al te zien in de voorstelling De passant (2017 & 2019). 

theater / max. 150 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

van & met Ephraïm Cielen & Robbert Vervloet / dramaturgie Ruth Mariën / eindregie Michai Geyzen / choreografisch advies Karolien Verlinden / scenografie Tom Jespers / kostuums Marie Dries / muziekdramaturgie Adriaan Van Aken / coproductie tg Elektra, C-mine & de Warande / i.s.m. Het Nieuwstedelijk, Laika & hetpaleis / © Yuri van der Hoeven
destudio.com