cultuurcentrum Hasselt

Time goes bye bye

compagnie barbarie
di 12 jan 2021 - 13.30 u
di 12 jan 2021
13.30 u
  • di 12 jan 2021
    13.30 u
    CCHA - kleine theaterzaal

Het gegeven ‘tijd’ is voor volwassenen een evidentie. Voor kinderen een onbegrijpelijke conventie… In Time goes bye bye zet compagnie barbarie twee manieren om tijd te beleven lijnrecht tegenover elkaar: die van de volwassene tegenover die van het kind. 

In de ene beleving lijkt de tijd constant te verdwijnen in het niets terwijl je er net zo’n nood aan hebt. In de andere beleving zijn zomervakanties eindeloos, duren autoritten tussen Antwerpen en Mechelen eeuwig plus tien jaar, zijn feestjes al gedaan nog voor ze zijn begonnen en zijn er constant van die volwassenen die maar blijven herhalen dat er iets is met te laat! Te laat! Wat, te laat? Is mijn tekening te laat? Is het nu plots herfst geworden? Rare wezens! 

de makers
Compagnie barbarie is een theatercollectief bestaande uit zeven vrouwen die allen aan het RITS in Brussel studeerden. Hun focus wordt gelegd op bestaande clichés en het doorprikken van vooroordelen. Hun producties verruimen het blikveld van de toeschouwer en brengen scheuren aan in bestaande vooringenomenheden. Met hun eigen specifiele beeldtaal, visualiteit en humor creëren zij bijzondere voorstellingen voor jong en oud. Bij ons stonden ze al met de productie Wa wilder man (2018). 

theater / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

spel Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes & Sarah Vangeel / regie Karolien De Bleser / scenografie Michiel Van Cauwelaert / kostuums Viv Van der Poel / coproductie BRONKS & De Studio / © Franky Verdickt
compagniebarbarie.be