cultuurcentrum Hasselt

Sander De Keere + Mari Samuelsen & Casco Phil

do 9 jun 2022 - 20.00 u
do 9 jun 2022
20.00 u
  • do 9 jun 2022
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

Sander De Keere
Sander De Keere presenteert bij Klara, maakt video’s voor het YouTube-kanaal van Overal klassiek en heeft een item in Iedereen beroemd met Thibault Christaensen. Maar hij is ook (en vooral) een muzikant en componist met een passie voor oude synthesizers en een voorliefde voor minimalistische repetitieve muziek. Na enkele singles in 2019 en 2020 en werk voor theater en televisie verscheen begin dit jaar Primitive structures: een zoektocht naar wat minimal music vandaag kan betekenen: minder in een wereld van steeds meer.

Mari Samuelsen & Casco Phil
De Noorse violiste Mari Samuelsen bouwde de voorbije jaren een sterke reputatie op met een zowel meer traditioneel als hedendaags repertoire. Ze zoekt inspiratie bij hedendaagse componisten als Ólafur Arnalds, Jóhann Jóhannsson en Max Richter, met wie ze een jarenlange bijzondere samenwerking heeft. 

In 2019 verscheen een eerste album bij het prestigieuze Deutsche Grammophon, met muziek van Bach, Glass, Richter, Gregson, Jóhannsson, Eno, Vasks e.a. Straks volgt een nieuw album met werk van o.a. Beethoven en Einaudi. Samuelsen speelde in de meest prestigieuze zalen ter wereld zoals de Londense Barbican, de Philharmonie de Paris en de Elbphilharmonie in Hamburg.

Speciaal voor Nordic night(s) 2018 haalde CCHA Mari Samuelsen voor het eerst naar Vlaanderen. Samen met Casco Phil onder leiding van Benjamin Haemhouts bracht ze toen een Nordic noir-programma. Vier jaar later nodigen we haar maar wat graag opnieuw uit, met een nieuw programma, én opnieuw in samenwerking met Casco Phil, het unieke Belgische kamerorkest dat continu zoekt naar unieke en grensverleggende projecten.

En wat dan te schrijven over de sublieme sonore rijkdom die Samuelsen uit haar Stradivarius wist te puren. Casco Phil begeleidde attentvol, inclusief delicate fraseringen, zin voor expressie en bovenal een goed oor voor dynamische nuance. (…) Het publiek bedankte met een staande ovatie. (…) (Post-)klassiek heeft een bruisende toekomst. En een al even meeslepend verleden.

klassiek-centraal.be, 4 november 2018

credits

Sander De Keere piano & elektronica Sander De Keere / © Rebecca De Cavel
Mari Samuelsen & Casco Phil viool Mari Samuelsen / muzikale leiding Benjamin Haemhouts / orkest Casco Phil / coproductie CCHA / © Frank Emmers & Stefan Hoederath
marisamuelsen.comcascophil.be& sanderdekeere.com