ma 3 feb 2020 10.30 u en 13.30 u

BRUT & Villanella

Mieren slapen nooit
ma 3 feb 2020
10.30 u en 13.30 u

Welkom in deze bijzondere kamer die van boven tot onder behangen is met kranten. Echt overal zie je kranten en kranten en kranten. Margriet Van den Eynde is een vrouw die je graag alles vertelt wat ze weet. Ze helpt je de wereld te begrijpen. Want weten stelt gerust. En ze weet werkelijk van alles, daar helpen de kranten haar wel wat bij. Maar het liefst van al vertelt ze over haar grootste passie: de natuur!

Mieren slapen nooit is een boeiende, hartverwarmende voorstelling over het eeuwige gevecht tussen natuur en cultuur. En over hoe we moeten omgaan met die immense stroom informatie uit de wijde wereld die dagelijks op ons afkomt. Kortom: hoe te overleven in tijden van overkill. In een bijzondere constructie nemen de toeschouwers plaats in het decor, dus in de kamer van Margriet, om er van kortbij haar verhaal te kunnen volgen.

de makers
Alexia Leysen is fotografe, initiatiefneemster van ‘Dagen zonder vlees’ en theatermaakster. Ze studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht en regisseerde recent de voorstelling Knaus (naar Knausgard). Leysen presenteerde Mieren slapen nooit met heel veel succes op de zolder van het Virga Jessecollege tijdens Krokusfestival 2016. Nu weer ‘op locatie’ (in onze parketzaal): “BRUT heeft zichzelf als missie opgesteld om ‘ontroering door brute schoonheid’ te brengen, en daarin zijn ze met deze rake productie cum laude geslaagd.” Tuur Devens, De Bond

theater / max. 49 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

concept Greet Jacobs, Julie Delrue & Alexia Leysen / regie Alexia Leysen / spel Greet Jacobs of Julie Delrue of Femke Stallaert / decor Michiel Soete / © Ans Brys
villanella.bebrut-theatercollectief.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring