di 28 jan 2020 - 13.30 u

Theater Tieret

Raspoetin
di 28 jan 2020
13.30 u
  • di 28 jan 2020
    13.30 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Aan het hof van de laatste Russische tsaar, Nicolaas II, gonst het van de geruchten, halve complotten en hele intriges. Middelpunt van dit alles is de ‘bezeten monnik’ Raspoetin: gebedsgenezer en vertrouweling van de tsarina. Door sommigen aanbeden, door velen gehaat, maar vooral door iedereen gevreesd.

Honderd jaar na zijn dood ontrafelen we heel zorgvuldig de waarheid achter de mythe. In een wolk van wierrook en kruitdamp vertellen we het verhaal van de laatste tsaar, de wonderschone liefde tussen kroonprins Aleksej en zijn zus Anastasia en vooral het verhaal van hem… Raspoetin!

Voor Raspoetin duikt figurentheater Tieret in de geschiedenisboeken om iedereen mee te nemen naar het duistere Rusland van de laatste tsaar. Met als resultaat een meeslepende, historische én hilarische rollercoaster vol poppen, muziek en zwarte magie. Spannend avonturentheater van de bovenste plank gewaarborgd!

de makers
Theater Tieret heeft ondertussen zijn eigen plaats verworven in het Vlaamse veld van objecten- en figurentheater. Eefje donkerblauw, Rimpelwals, Roepie roepie zijn maar enkele voorstellingen die poppen, een mooi decor en een intrigerend verhaal verbinden.

theater - figurentheater / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

scenario & tekst Joost Van den Branden / spel Vik Noens, Joost Van den Branden & Bart Van der Heijden / coaching Gert Dupont / poppen Patrick Maillard / muziek Geert Noppe / coproductie CC Sint-Niklaas

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring