cultuurcentrum Hasselt

Invites feat. Carlos Cipa

Wouter Dewit
wo 2 jun 2021 - 20.00 u - 22.30 u
wo 2 jun 2021
20.00 u - 22.30 u
  • wo 2 jun 2021
    20.00 u - 22.30 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

Na het mooie debuut Everything, you see uit 2015 was CCHA er snel bij om Wouter Dewit een podium te geven: datzelfde jaar speelde hij zijn eerste (!) concert tijdens SPOTS. Iets wat hij nog eens over deed in de oude gevangenis/UHasselt op Piano day 2016, en in 2017 stelde hij ook opvolger still voor in CCHA.

Tijdens het seizoen 19/20 was onze eerste muzikale artist in residence binnen HOMEWORK C33 prominent aanwezig met een try-out concert, een releaseconcert én als gast bij ZondagGasten. De residentie had moeten eindigen met een bijzondere concertavond in mei, samengesteld door Wouter zelf. Maar niet getreurd: die avond komt er nu alsnog! 

Voor Invites... zocht Wouter muzikanten die, vanuit een ander genre, naar zijn muziek konden kijken. Uniek voor deze avond brengt hij zijn eigen werk met Martijn Vanbuel (Orbit Folks en Tim Finoulst Trio) op contrabas en Tuur Florizoone (Tricycle) op accordeon.

Daarnaast nodigt Wouter ook de Duitse (post)klassieke pianist Carlos Cipa uit. Cipa debuteerde in 2012 met The Monarch and the viceroy, nadien volgden o.a. All your life you walk, Retronyms en Correlations on 11 pianos. Zijn pianospel is de ene keer dromerig, dan weer intens en doordacht. Cipa speelde eerder al in Hasselt: in de prachtige oude turnzaal van het Virga Jessecollege in september 2015, op dezelfde avond dat Wouter Dewit voor het eerst live speelde. De (muzikale) vriendschap die daar ontstond krijgt vanavond een bijzonder vervolg!

credits

piano Carlos Cipa & Wouter Dewit / contrabas Martijn Vanbuel / accordeon Tuur Florizoone / © Gert Stockmans, Helena Bijnens, Stephan Vanfleteren, Illias Teirlinck & Juliane Spaete
wouterdewit.be, carloscipa.de & orbitfolks.com