HOMEWORK C33

artistieke residentieplek  

Als open cultuurhuis stelt CCHA zijn deuren en infrastructuur niet alleen open voor het publiek, maar ook voor kunstenaars. Podiumkunstenaars ondersteunen we infrastructureel en kunstenmakers voor jong publiek kunnen terecht in HET LAB.


Daarnaast is er HOMEWORK C33, een residentiële werkplek/atelier die we een jaar lang als werkplek ter beschikking stellen van een kunstenaar. In 2019-2020 zelfs van meerdere kunstenaars.

BEELD
Griet Moors, Carla Swerts, Tom Lambeens, Remco Roes, Sofie Gielis & Patrick Ceyssens
Na het geslaagde beeldende project met Patrick Ceyssens en de FRAME-research groep (najaar 2018), vonden deze vijf onderzoekers/kunstenaars en CCHA elkaar vrij vlug in een samenwerking in HOMEWORK C33.

Alle residenten stellen beelden op een heel ruime manier centraal in hun werk. Dat doen ze door aandachtige lezing en studie, maar zeker door actief creëren. Tijdens het seizoen 2019-2020 nodigen ze een reeks jonge kunstenaars uit voor de expo Without the first, the second will not be there, maar zullen ze ook op andere momenten en in andere vormen vanuit hun ruimte naar CCHA, de stad en de wereld ‘kijken’.

MUZIEK
Wouter Dewit

Na het mooie debuut Everything, you see uit 2015 was CCHA er snel bij om Wouter Dewit een podium te geven: datzelfde jaar speelde hij zijn eerste (!) concert tijdens SPOTS. Iets wat hij nog eens over deed in de oude gevangenis/UHasselt op Piano day 2016. In 2017 stelde hij ook opvolger still voor in CCHA.

Een huiskamerconcert, een muzikale interventie tijdens de finissage van Anton Kusters’ tentoonstelling Yakuza + Mono No Aware én een verhuis later - hij woont intussen zowat in onze achtertuin - is Wouter Dewit tijdens het seizoen 2019-2020 onze eerste muzikale artist in residence.

Hij zal hier repeteren en dingen uitproberen met het oog op het nieuwe album here (release in september 2019). Maar vooral ook: hij duikt een heel seizoen lang op in de programmering van CCHA.

Alvast helemaal zeker zijn:
een try-out concert op woensdag 18 september n.a.v. het nieuwe album here
een releaseconcert op dinsdag 3 december 2019, in double bill met de Canadees Jean-Michel Blais
muzikale gast tijdens ZondagGasten #8 op zondag 26 januari 2020 rond het thema ‘stilte’, met ook Lander Deweer en Jan Swerts
• een verrassing op Piano day 2020 op zaterdag 28 maart 2020
Wouter Dewit Invites... op wo 27 mei 2020: een bijzondere (muzikale) avond waarbij Wouter carte blanche krijgt om al dan niet bevriende artiesten samen te brengen voor een avontuur in intieme  setting

Nog meer Wouter Dewit? Check geregeld onze website, socials en nieuwsbrieven!

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring