wo 27 mei 2020 - 20.00 u

Wouter Dewit

Invites…
wo 27 mei 2020
20.00 u
  • wo 27 mei 2020
    20.00 u
    podium op podium concertzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Na het mooie debuut Everything, you see uit 2015 was CCHA er snel bij om Wouter Dewit een podium te geven: datzelfde jaar speelde hij zijn eerste (!) concert tijdens SPOTS. Iets wat hij nog eens over deed in de oude gevangenis/UHasselt op Piano day 2016, en in 2017 stelde hij ook opvolger still voor in CCHA.

Een huiskamerconcert, een muzikale interventie tijdens de finissage van Anton Kusters’ tentoonstelling Yakuza + Mono No Aware én een verhuis later - Wouter woont intussen zowat in onze achtertuin - is de intussen meest gestreamde Vlaamse muzikant tijdens het seizoen 2019-2020 onze muzikale artist in residence binnen HOMEWORK C33.

Daarom was Wouter Dewit de voorbije maanden dan ook opvallend aanwezig in onze programmering. Van een  try-out concert en een releaseconcert over gast bij ZondagGasten tot een verrassing op Piano day 2020.

Aan Wouter Dewit nu de eer om het concertseizoen van CCHA af te sluiten, mét carte blanche om een bijzondere muzikale avond samen te stellen.

Voor Invites... zocht Wouter muzikanten die, vanuit een ander genre, naar zijn muziek konden kijken. Uniek voor deze avond brengt hij zijn eigen werk met Martijn Vanbuel (Orbit Folks en Tim Finoulst Trio) op contrabas en Tuur Florizoone (Tricycle) op accordeon.

Daarnaast nodigt Wouter ook de (post)klassieke Duitse pianist Carlos Cipa uit. Cipa debuteerde in 2012 met The Monarch and the viceroy, nadien volgden o.a. All your life you walk en Retronyms. Dit voorjaar verwachten we Correlations on 11 pianos. Zijn uitgepuurde pianospel is de ene keer dromerig, dan weer intens en doordacht. Carlos Cipa speelde eerder al in Hasselt: in de prachtige oude turnzaal van het Virga Jessecollege in september 2015, op dezelfde avond dat Wouter Dewit voor het eerst live speelde. De (muzikale) vriendschap die daar ontstond krijgt vanavond ongetwijfeld een bijzonder vervolg...

credits

piano Carlos Cipa & Wouter Dewit / contrabas Martijn Vanbuel / accoredon Tuur Florizoone / © Gert Stockmans, Juliane Spaete, Helena Bijnens & Stephan Vanfleteren
wouterdewit.be, carloscipa.de & orbitfolks.comCookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring