cultuurcentrum Hasselt

plays Lemonade by Beyoncé - Belgische première

Wooden Elephant
vr 14 feb 2020 - 20.00 u
vr 14 feb 2020
20.00 u
  • vr 14 feb 2020
    20.00 u
    CCHA - parketzaal 2

Wooden Elephant werd opgericht door Ian Anderson, die werkte met Jonny Greenwood van Radiohead als lid van het London Contemporary Orchestra en meespeelde op A moon shaped pool van dezelfde band.

Wooden Elephant speelt geen nummers. Wooden Elephant speelt albums. Meer precies nog: Wooden Elephant speelt elektronische albums op ‘klassieke’ of analoge instrumenten van hout, staal en paardenhaar. Als een alternatieve reis langs klassieke elektronica.

Na Homogenic van Björk (CCHA, 2018) en Kid A van Radiohead gaat Wooden Elephant nu aan de slag met Lemonade, het meesterwerk van Beyoncé uit 2016. Met Lemonade omarmt Beyoncé de idee van een conceptalbum, met naast de muziek ook een verbluffende visuele versie in samenwerking met de Brits-Somalische dichter Warsan Shire.

In hun akoestische versie voor snaarinstrumenten behoudt Wooden Elephant de combinatie van muziek en spoken word met singer-songwriter MELA in de rol van Beyoncé/Kendrick/Warsan.

(Her)ontdek dit album over echtelijke ontrouw en vergiffenis. Maar dan in een bewerking voor strijkkwintet, extra ‘instrumentarium’ en spoken word, mét alle respect en liefde die het vraagt. En dat op Valentijn!

credits

arrangementen & altviool Ian Anderson / viool Aoife Ní Bhriain, Hulda Jónsdóttir / cello & kazoo Stefan Hadjiev / contrabas Nikolai Matthews / spoken word Marie Spaemann / met de steun van PODIUM Esslingen / © Anne Veldt
woodenelephantmusic.com & mariespaemann.com