vr 14 feb 2020 - 20.00 u

Wooden Elephant

plays Lemonade by Beyoncé - Belgische première
vr 14 feb 2020
20.00 u
  • vr 14 feb 2020
    20.00 u
    parketzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Wooden Elephant werd opgericht door Ian Anderson, die werkte met Jonny Greenwood van Radiohead als lid van het London Contemporary Orchestra en meespeelde op A moon shaped pool van dezelfde band.

Wooden Elephant speelt geen nummers. Wooden Elephant speelt albums. Meer precies nog: Wooden Elephant speelt elektronische albums op ‘klassieke’ of analoge instrumenten van hout, staal en paardenhaar. Als een alternatieve reis langs klassieke elektronica.

Na Homogenic van Björk (CCHA, 2018) en Kid A van Radiohead gaat Wooden Elephant nu aan de slag met Lemonade, het meesterwerk van Beyoncé uit 2016. Met Lemonade omarmt Beyoncé de idee van een conceptalbum, met naast de muziek ook een verbluffende visuele versie in samenwerking met de Brits-Somalische dichter Warsan Shire.

In hun akoestische versie voor snaarinstrumenten behoudt Wooden Elephant de combinatie van muziek en spoken word met singer-songwriter MELA in de rol van Beyoncé/Kendrick/Warsan.

(Her)ontdek dit album over echtelijke ontrouw en vergiffenis. Maar dan in een bewerking voor strijkkwintet, extra ‘instrumentarium’ en spoken word, mét alle respect en liefde die het vraagt. En dat op Valentijn!

credits

arrangementen & altviool Ian Anderson / viool Aoife Ní Bhriain, Hulda Jónsdóttir / cello & kazoo Stefan Hadjiev / contrabas Nikolai Matthews / spoken word Marie Spaemann / met de steun van PODIUM Esslingen / © Anne Veldt
woodenelephantmusic.com & mariespaemann.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring