zo 26 jan 2020 - 11.00 u

Resonance met Quentin Dujardin, gitaar & Samuel Cattiau, contratenor

Illuminations
zo 26 jan 2020
11.00 u
  • zo 26 jan 2020
    11.00 u
    Oud Stadhuis
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Quentin Dujardin is een geweldige gitarist die opmerkelijke programma’s samenstelt. Zijn bijzondere concert op deze zondagvoormiddag draait rond teksten van oude muziek. Het ritme, het metrum van oude Italiaanse teksten wordt gebruikt als inspiratiebron voor het samenstellen van het programma. De teksten vertellen over de menselijke kronkels en de universele zorgen: liefde, scheiding, trouw, vriendschap...

Een brede waaier van liederen passeert de revue: Sefardische liederen uit de 15de eeuw, lauden uit Rome en Firenze uit de 17de eeuw, een gedicht van Jehan de Lescurel (begin 14de eeuw), een lied van Johannes Ciconia (15de eeuw), teksten uit de Lute songs van John Dowland (16de eeuw) en zelfs een hommage aan Claudio Monteverdi (16de eeuw).

Deze 21ste-eeuwse muzikanten geven een vernieuwende en verhelderende blik op ons muzikaal erfgoed en bewijzen aldus dat muziek niet in hokjes te steken is en gewoonweg eeuwige schoonheid uitdraagt.

credits

gitaar Quentin Dujardin / cello Matthieu Saglio / contratenor Samuel Cattiau / viool Léo Ullmann / © Valérie Nagant
quentindujardin.be & samuelcattiau.fr


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring