cultuurcentrum Hasselt

All inclusive

Julian Hetzel/CAMPO
do 7 mei 2020 - 20.00 u
do 7 mei 2020
20.00 u
  • do 7 mei 2020
    20.00 u
    podium op podium concert- & theaterzaal

In All inclusive onderzoekt Julian Hetzel de esthetisering van geweld. Het resultaat is een tragische komedie die de ondernemerslust van onze maatschappij een hak zet. Maar ook de kunstensector doet daar gretig aan mee. Hoe staat het met onze moraal, vraagt Hetzel, terwijl hij zelf volop meedoet aan het circus. 

Beelden van gesloopte beelden in Irak of Syrië, waarbij kunstschatten gesloopt werden, staan op ons netvlies. Maar wat als het museum (ook van hedendaagse kunst) een verlengstuk wordt van het slagveld? All inclusive plaatst kunst naast oorlog, toeristen naast vluchtelingen, pijnlijke realiteit naast krachtige verbeelding.

Welkom in dit museum waar een gepassioneerde gids ons, en een verrassend stel andere bezoekers, rond zal leiden. Welkom in dit museum waar de realiteit terug zal slaan als een schot op onze moraal.

All inclusive
is een voorstelling als een mokerslag, een spiegel die ons alle kanten, ook de minder fraaie, laat zien van wat het kan betekenen ‘mens’ te zijn.

De van oorsprong Duitse Julian Hetzel (1981) studeerde visuele communicatie aan de Bauhaus Universität Weimar en vervolgens podiumkunsten aan DasArts in Amsterdam. Sinds zijn afstuderen maakt hij performances met een documentaire inslag: doorwrocht, provocant, geëngageerd en vaak met een politieke ondertoon. Zijn werkt bevindt zich op het snijvlak van theater, performance, media, muziek en beeldende kunst.

“**** Een trefzekere voorstelling over de grens tussen engagement en empathieporno. De casting van de briljante Kristien De Proost als Bojana is een meesterzet. Schaamteloos duidt zij de esthetisering van geweld als geniale kunst, totaal ongevoelig voor het ongemak van haar gasten.” NRC Handelsblad, 23 september 2018
“Hetzel brengt een ijzersterke voorstelling die ons confronteert met het gemak waarmee de oorlog in het Westen wordt geconsumeerd.” Het Parool, 24 september 2018

**** Een rake en schurende performance. Julian Hetzel bevraagt slim het gebruik en de recuperatie van gruwel in de kunst.

De Standaard, 11 oktober 2018

credits

nagesprek een half uur na de voorstelling / regie Julian Hetzel / performers Kristien De Proost, Edoardo Ripani, Geert Belpaeme & lokale figuranten / dramaturgie Miguel Angel Melgares / artistiek advies Sodja Lotker / kostuums Anne-Catherine Kunz / productie-assistentie Sabine Mangeleer / productie CAMPO i.s.m. Stichting Ism&Heit Utrecht / coproductie Frascati Producties, Schauspiel Leipzig, Münchner Kammerspiele & SPIELART Festival / met dank aan Grace Al-Ahmar & Liam Alzafari (rubble art), Hannes Waldschütz (design spin art machine), Niklas Hamman (3 art design) & Printstudio 868 / met speciale dank aan Ahmad Alhaj-Karim, Ahmed M I Soboh, Alaa Howija, Babak Tolouei, Ban Al-Shaikhli, Dubravko Butina, Emad Khazal, Fadi Rajab, Ghassan Al Najjar, Mina Ahmadyaar, Mohannad F Khalaf, Nadia Alhassanat, Nasrudin Alham, Nazila Bahador, Patrick Debyser, Yara Ward e.a. / © Helena Verheye & Julian Hetzel
campo.nu & julian-hetzel.com