Wim Vandekeybus, Trixie Whitley & Marc Ribot/Ultima Vez

TRACES - a danced concert
di 10 dec 2019
20.00 u
  • di 10 dec 2019
    20.00 u
    theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Met TRACES volgt Wim Vandekeybus de sporen die hij heeft getrokken. Hij kijkt om naar de intuïties van waaruit zijn zoektocht begon. Naar het drama van driften en instincten. Naar het spel van energieën en intensiteiten. 

In de voorstellingen van de voorbije jaren stonden fabels centraal. Verhalen van beschaving en cultuur. Van gemeenschappen en conflicten. Van woorden en wetten. 

In TRACES keert Vandekeybus terug naar het lichaam, naar de instinctieve reactie, het nu-moment, de imaginaire catastrofe, de onmiddellijke energie die de hartslag vormden van zijn eerste voorstellingen: naar energetische dans! 

Ver van iedere romantiek en zonder nostalgie naar heroïsche tijden. Met aandacht voor de hedendaagse, complexe, chaotische realiteit. Een herontdekking van een tegelijk krachtige en kwetsbare vitaliteit in een wereld van technologische en ecologische dreiging.

TRACES is een zoektocht naar de sporen van de natuur die het lichaam is vergeten. TRACES is een bevrijding uit het stenen labyrint van stad en beschaving. In de overweldiging van de Roemeense natuur met de laatste oerbossen van Europa, zoekt Vandekeybus naar sporen die ouder zijn dan de mens en zijn geheugen. Naar ‘the inner story’, naar het verhaal dat zich voor of voorbij de taal ontvouwt en alleen in de pulsies van de dans en de muziek verteld kan worden. 

Op het podium: 12 twaalf dansers en, op een zeer beperkt aantal speelplekken (maar uiteraard wel in CCHA), 5 live muzikanten waaronder Marc Ribot (net als jaren geleden bij Inasmuch as life is borrowed) en Trixie Whitley (die vorig jaar ook de muziek schreef voor TrapTown)!     

credits

choreografie Wim Vandekeybus / gecreëerd met & opgevoerd door Ultima Vez-dansers / muziek Trixie Whitley & Marc Ribot / wereldpremière 8 december 2018 in het kader van Europalia Roemenië tijdens December Dance Brugge / coproductie Concertgebouw Brugge, KVS Brussel & Europalia Romania / met de steun van de Belgische Tax Shelter, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius / © Danny Willems, Ebru Yildiz & Kylie Coutts / © inleiding Katie Verstockt
ultimavez.com, trixiewhitley.com & marcribot.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring