cultuurcentrum Hasselt

Virginie Bailly & Daniel Karrer

Odelay
zo 24 jan 2016 - zo 3 apr 2016
zo 24 jan 2016
-
zo 3 apr 2016
  • zo 24 jan 2016
    -
    zo 3 apr 2016
    CCHA

Virginie Bailly (°1976) is geboren en getogen in Anderlecht en heeft haar atelier in een voormalige drukkerij. Vanaf haar twaalfde wou ze de artistieke richting uit en volgde ze les aan de Sint-Lukas Kunsthumaniora en Hogeschool in Brussel en aan het Hoger Instituut voor Schone Kunsten in Antwerpen. Ze heeft al een belangrijk multidisciplinair oeuvre met o.a. installaties gebonden aan de plek waar ze werkt, schilderijen en tekeningen.

Bailly vertrekt van de directe waarneming van omgevingsfragmenten die sporen van menselijke aanwezigheid verraden. Foto's, video's en schetsen dienen daarbij als geheugensteun. De in het landschap aanwezige structuren vormen een uitgangsbasis waarop organische verschijnselen zich enten. In haar schilder- en tekenwerk is nog een eerder schaars figuratief element zichtbaar dat evenwel verdwijnt in een constructieve en georganiseerde chaos. Bailly presenteert in CCHA schilderijen en tekeningen in samenhang met een installatie.

Daniel Karrer (°1983) is geboren in Binningen en leeft en werkt in Bazel, Zwitserland. In 2010 behaalde hij er een masterdiploma in de Schone Kunsten aan de Hogeschool voor Vormgeving en Kunsten. In het intrigerende werk van de schilder Karrer sluit het motief van het landschap en de fascinatie voor de berg aan bij de thema's die Virginie Bailly ook behandelt, maar dan op een andere wijze.

Zijn techniek en schilderswijze zijn ook heel verschillend met die van Bailly en hebben ook een grote gelaagdheid. Daniel Karrer slaagt erin diverse technieken in elkaar te schuiven en schilderijen te maken met een mysterieus karakter en intrigerende inhoud. Karrer maakt ook installaties waarbij elementen uit zijn schilderijen in de ruimte worden geïntegreerd. 

onderdeel van

credits

vernissage: op zo 24 jan om 15 u / inleiding: Joris Capenberghs, cultuurhistoricus en antropoloog / Ter gelegenheid van deze tentoonstelling wordt een kunstenaarsboek uitgegeven op 700 ex. naar een ontwerp van Marc Nagtzaam. / in samenwerking met galerie Transit en Mechelen & Herrmann Germann Contemporary, Zürich / Op zaterdag 26 maart om 15 u organiseert CCHA een rondleiding waarbij Virginie Bailly toelichting geeft bij haar werk.