cultuurcentrum Hasselt

Luc Coeckelberghs, Sammy Ben Yakoub, Maria Degrève, Alice De Mont, Shelley Meert, Wobbe Micha, Gert Robijns, Mira Sanders, Michael Van Den Abeele & Freek Wambacq

Granfalloon
za 1 mrt 2014 - zo 13 apr 2014
za 1 mrt 2014
-
zo 13 apr 2014
  • za 1 mrt 2014
    -
    zo 13 apr 2014
    CCHA

In deze tentoonstelling staat het werk van Luc Coeckelberghs centraal. Hij nodigt zelf de andere kunstenaars uit omdat hij ze als persoon en als kunstenaar waardeert. Maria Degrève studeerde samen met hem aan Sint-Lukas Brussel, aan de anderen gaf hij les aan dezelfde hogeschool. Luc Coeckelberghs maakt werk dat gelieerd is aan het begrip tijd. Hij gaat op een haast meditatieve manier te werk, uiterst preciese en fijne tekeningen met zwarte inkt en/of schilderijen waarbij sierlijke slierten acrylverf het paneel 'all-over' overwoekeren en beroeren.

Over de picturale productie van Coeckelberghs schreef Luk Lambrecht: “Luc Coeckelberghs beweegt zich op een bescheiden en persoonlijke manier, dobberend in de historische stroom van de geschiedenis van het schilderen."

deelnemende kunstenaars: Sammy Ben Yakoub, Maria Degrève, Alice De Mont, Shelley Meert, Wobbe Micha, Gert Robijns , Mira Sanders , Michael Van Den Abeele & Freek Wambacq

credits

vernissage: zo 9 mrt om 15u / inleiding: mevrouw Marie-Pascale Gildemyn, kunstcriticus en docente moderne en hedendaagse kunst aan de Hogeschool Sint-Lukas Brussel / N.a.v. deze tentoonstelling wordt een catalogus uitgegeven met tekst van mevr. Gildemyn en foto’s van de deelnemende kunstenaars.