cultuurcentrum Hasselt

Jan Op de Beeck & Jasper De Pagie

Kraanvogels badend in het moeras
zo 21 apr 2013 - zo 23 jun 2013
zo 21 apr 2013
-
zo 23 jun 2013
  • zo 21 apr 2013
    -
    zo 23 jun 2013
    CCHA

In het begin van Julio Cortázars verhalenbundel Om de dag in tachtig werelden, lezen we het volgende: “Mijn vrouw, die weet dat ik aan een boek bezig ben waarvan de enige dingen die zeker zijn het verlangen en de titel zijn, leest mee over mijn schouder en vraagt: Dus het wordt een boek met herinneringen? Aderverkalking is al begonnen dan?"

Het schrijvende hoofdpersonage antwoordt zijn vrouw iets over onvermijdelijke aderverkalking op zijn leeftijd, en voegt er aan toe dat de herinneringen of mémoires die hij wil schrijven minder te maken hebben met het narcisme van de intellectuele andropauze, maar veeleer met (bijvoorbeeld en onder andere) de wolk uit Magrittes schilderij La bataille de l’Argonne.

Jan Op de Beeck (°1980) studeerde vrije grafiek aan het KASK en daarna aan het HISK. Hij maakt vooral tekeningen, publicaties, en ruimtelijk werk. Recente publicatie is, i.s.m. Vincent Geyskens, Motril, Vrucht en Pose (uitgeverij het balanseer). Jasper De Pagie (°1987) studeerde vrije grafiek aan het KASK en behaalde aansluitend een postgraduaat Tentoonstellen en beheer van actuele kunst. Na zijn studies werkte hij mee aan diverse artistieke projecten als kunstenaar en curator. Hij is verbonden aan het kunstenplatform Warp en richtte in het voorjaar van 2013 mee BLEEK op, een multidisciplinair kunstencentrum in Sint-Niklaas.

onderdeel van

credits

vernissage: zo 21 apr om 15 u