cultuurcentrum Hasselt

Atelier Vera Vermeersch

Tapijten voor wand en vloer
zo 3 mrt 2013 - zo 7 apr 2013
zo 3 mrt 2013
-
zo 7 apr 2013
  • zo 3 mrt 2013
    -
    zo 7 apr 2013
    CCHA

Het Weefatelier Vermeersch tuft vandaag op een eigenzinnige en persoonlijke manier hedendaagse tapijten naar ontwerpen van binnen- en buitenlandse kunstenaars en ontwerpers. Dat zijn zowel schilders als keramisten en juweel- en meubelontwerpers.

Deze opdracht tot een goede einde brengen is geen evidente zaak. Het ontwerp mag immers niet verzinken in een tapijt, maar moet tastbaar worden alsof de tufter schildert met wol. Op die manier wordt elk tapijt een verhaal op zich en is elk ontwerp een nieuwe uitdaging.

De liefde voor het vakmanschap uit zich in het juist aanvoelen en vertalen van de ontwerpen van de verschillende kunstenaars in een tapijt. Alle vloer- en wandtapijten zijn handgemaakt en van zuivere Nieuw-Zeelandse gekamde wol. Dit maakt dat elk ontwerp beperkt wordt tot exclusieve uitvoeringen en bovendien in zeer beperkte oplage verschijnt.

Speciaal voor de tentoonstelling in Hasselt wordt een tapijt (290 x 390 cm)gemaakt en getoond naar naar het ontwerp Tabula Rasa, 2012 van Koen Vanmechelen. Daarnaast biedt de tentoonstelling een overzicht van vloer- en wandtapijten gemaakt naar een ontwerp van volgende hedendaagse kunstenaars: Nick Andrews, Fred Bervoets, Michel Buylen, Francky Cane, Siegfried De Buck, Raoul De Keyser, Guy Leclercq, Gauthier Leroy, Mugo, Roger Raveel, Pjeroo Robjee, Sleppe, Johan Tahon, Frieda Van Dun, Koen Vanmechelen, Jan Vanriet, Maarten Van Severen, Jose Vermeersch, Rik Vermeersch & Vera Vermeersch

onderdeel van

credits

vernissage: zo 3 mrt om 15 u / inleiding: mevrouw Anna Luyten, journalist officiële / opening: mevrouw Hilde Claes, burgemeester van de stad Hasselt