Bagaar

Guy Cassiers/Toneelhuis & ARSENAAL/LAZARUS
ma 13
mei
  • ma 13 mei 2019
    20:00
    theaterzaal
  • Prijzen exclusief servicekosten vanaf € 2 per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Guy Cassiers en LAZARUS. Scenografische precisie versus baldadige speelsheid. Literaire ernst tegenover schijnbare lichtvoetigheid. En toch vinden deze theatermakers elkaar in hun zoektocht naar de donkerste diepten van de menselijke ziel. Deze tocht voerde Guy Cassiers eerder langs voorstellingen als Atropa, De wraak van de vrede, Duister hart, Musil 3: De misdaad, MCBETH, Bloed & rozen, Het lied van Jeanne en Gilles en De welwillenden. Theatercollectief LAZARUS maakte op haar beurt bewerkingen van klassieke romans van onder meer Dostojevski, Boelgakov, Gontsjarow, Gombrowicz én Bukowski.
 

Met Bagaar zetten zij samen hun versie neer van Coup de torchon, een film van Bertrand Tavernier uit 1981. Het universum dat Tavernier schetst in zijn film is van God los; de concepten van goed en kwaad hebben iedere vaste grond verloren.
 

Lucien Cordier is een politieman die op weinig respect kan rekenen. Hij is de risee van de stad die de corruptie van zijn omgeving door de vingers ziet. Totdat er iets in hem kantelt en hij zich zonder enige scrupule begint te ontdoen van iedereen die hem voor de voeten loopt: de twee pooiers die hem bedreigen, zijn vrouw die hem opgedrongen werd… Gaandeweg ontpopt de ‘zwakkeling’ zich tot een efficiënte moordmachine die de psychologie van de mensen rondom hem feilloos weet te bespelen.
 

Voor deze kritiek op onze zogenaamd perfect geoliede samenleving, doen beide gezelschappen een beroep op een topcast. Of wat dacht je van Katelijne Damen, Koen De Graeve, Pieter Genard, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande & Charlotte Vandermeersch in 1 zin? Wat moet dat dan worden op 1 podium?

credits

bewerking & regie Guy Cassiers & LAZARUS / naar Coup de torchon van Bertrand Tavernier & Jean Aurenche / dramaturgie Erwin Jans / met Katelijne Damen, Koen De Graeve, Pieter Genard, Marianne Loots, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz, Joris Van den Brande & Charlotte Vandermeersch / scenografie Tim Van Steenbergen / kostuums Karen De Wolf / lichtontwerp Fabiana Piccioli / inleiding Tuur Devens / © Lara Gasparotto
toneelhuis.be & arsenaallazarus.be


Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten