Iemand die slaapt

BOG./Het Zuidelijk Toneel
di 19
februari
onderdeel van
ABO6
ABO10

"Op een dag als deze, wat later, wat eerder, ontdek je zonder verrassing dat er iets mis is, dat je, om het zonder omwegen te zeggen, niet weet hoe je moet leven, dat je dat nooit zult weten.”

BOG. herleest de woorden van één van hun grootste inspiratiebronnen, de Franse schrijver Georges Perec, om het alledaagse, het tijdloze, het eenzame en het gemeenschappelijke van het menselijke bestaan voelbaar te maken.
 

Voor Een man die slaapt waagt het schrijvende collectief zich voor het eerst aan een boek, geschreven vanuit het perspectief van een twintiger in Parijs. Terwijl de wereld op springen staat, neemt hij niet langer deel aan het leven dat hij verwacht wordt te leiden. Perec schreef de tekst in de je-vorm waardoor je als publiek rechtstreeks wordt aangesproken. Alsof jij je terugtrekt. Alsof jij het bent die wandelt, kijkt, registreert, niet oordeelt, poogt niet te verlangen, niets zoekt, niets vindt.
 

BOG. is de Vlaams-Nederlandse collectie theatermakers Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen. Ze maken werk vanuit het verlangen naar overzicht, naar het benoemen, het uitzoomen, het rangschikken en opsommen van alles waar de mens vat op tracht te krijgen maar te groot is om vast te pakken.
 

Hun debuutvoorstelling BOG. (2013), maar ook MEN. (2014) en GOD. (2015) waren in CCHA te zien. Vorig seizoen maakten ze samen met hetpaleis en HZT hun eerste familievoorstelling KID. dat op Krokusfestival 2018 erg gesmaakt werd door zowel jong als minder jong.

credits

van & door Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen & Lisa Verbelen / eindregie Erik Whien / dramaturgie Roos Euwe / artistiek advies Piet Menu / muziek n.t.b. / © Taatske Pieterson
bogcollectie.com & hzt.nl

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten