AREN

Benjamin Verdonck/Toneelhuis
di 22
januari

Een arenlezer loopt achter de maaiers aan en raapt alsnog de aren op die op het veld zijn gevallen. Bij het maken van een werk blijven er veel ideeën liggen in het atelier.
 

In AREN (ook ‘oogst’ of ‘opbrengst’) neemt Benjamin Verdonck zijn publiek mee op tocht langs een selectie van onuitgevoerde of groeiende werkstukken uit dat atelier. Het ontwerp voor een tunnel vanuit de Nationale Bank naar de bloemenwinkel aan de overkant, een toverdoos, een verzameling ongebruikte consumptiebonnen, een nieuw ei van Fabergé, een collectie rattenvallen die het niet doen. Kortom: een parcours langs installaties, een miniatuurtheater en een wunderkammer.
 

Kan ik door mijn atelier lopen en dingen plukken? Een stoel die meedeed in mijn eerste voorstelling, een verzameling lekke voetballen, een vos uit karton.
Zou ik die dingen zo naast elkaar kunnen leggen dat ze een nieuw verhaal vertellen?
Stoel voetbal vosje
vosje voetbal stoel
vosje stoel vosje
voetbal vosje vosje.

Benjamin Verdonck is theatermaker, schrijver en beeldend kunstenaar en beweegt zich vrij doorheen de verschillende vormen van podiumkunsten, performance in de publieke ruimte, objectentheater en plastische installatie.
 

Bij hem gaan bewustzijn en verbeelding hand in hand, taal wordt materie, de ruimte en de voorwerpen gaan spreken. In 2009 ontving hij de Vlaamse Cultuurprijs voor Podiumkunsten. Hij stond eerder in CCHA met Song#2 (2012) met Abke Haring, notallwhowanderalrelost (2016) en Wat ik graag zou zijn als ik niet was wat ik ben (2017) met Willy Thomas. Notallwhowanderarelost werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2014 en het Festival d’Avignon.

"notallwhowanderarelost is als een verkwikkende natuurwandeling (…) vol subtiele humor en gestoei met de conventies van het theater. Na die wandeling besef je plots de kracht van de traagheid en de stilte. Dankzij de magie van het theater.” jury Het Theaterfestival 2014

"***** Dit is als een werk van Miró, speels en diepzinnig. Dit is een vorm van transcendentie naar een andere beleving, dit is zen, onthechting."
theaterkrant.nl over notallwhowanderarelost, 9 mei 2014

credits

van & met Benjamin Verdonck / © Lara Gasparotto
toneelhuis.be & benjamin-verdonck.be

 

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten