KOPFKINO fm

Annelies Van Hullebusch & Katharina Smets
ma 14 jan 2019
19.30 u
  • ma 14 jan 2019
    19.30 u
    podium op podium theaterzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Kopf·ki·no:
1. Deine Gedanken und Träume sind Kopfino
2. Cinema in je kopf
3. Geluiden die je hoofd leiden
 

Je neemt plaats aan een stel zelfgetimmerde lessenaars met een kist vol spullen. In die kist vind je de hoofdtelefoon waarmee het avontuur kan beginnen. Aan de hand van boekjes, maquettes, objecten en foto’s ontvouwt zich een universum in je hoofd. KOPFKINO fm neemt je (in) gedachten mee naar een verdwaald appartementsblok zoals elke stad er één heeft, vol trotse en eigenzinnige bewoners. Stap voor stap wordt hun wereld met veel fantasie ingevuld.
 

KOPFKINO ontstond in het voorjaar van 2015 op vraag van RATAPLAN en het ENTERfestival als een beeldende luisterlocatievoorstelling rond en nabij een appartementsblok in Borgerhout. In 2016 bouwden Annelies Van Hullebusch en Katharina Smets de buitenvoorstelling om tot een radiovoorstelling voor de theaterzaal, KOPFKINO fm.
 

Annelies Van Hullebusch is theatermaakster en verhalenverstelster. Haar voorstellingen worden gekenmerkt door een grote liefde voor detail en verbeeldingskracht en stralen een warme oprechtheid uit. Aan de hand van objecten, kaarten en maquettes, maar evengoed liedjes en boekjes zoekt Annelies telkens naar de beste vorm die de inhoud nodig heeft. Later in januari kan je ook haar nieuwste voorstelling TIJDinKAART zien.
 

Vergeet je leesbril niet!

"**** Annelies Van Hullebusch weet als geen ander (…) met haar theater der dingen een blijvende indruk na te laten. Als je nu een desolaat flatgebouw ziet, zul je er wellicht een eigen film in je hoofd over maken. - *** Smets en Van Hullebusch verruimen de zinnen, door langs je trommelvlies een beeldscherm op te trekken in je kop."
theaterkrant.nl, 8 december 2016 & De Standaard, 4 december 2016

credits

van Wanda Eyckerman, Katharina Smets, Clara Hermans, Klaartje Vermeulen & Annelies Van Hullebusch / spel Katharina Smets & Annelies Van Hullebusch / muziek Tim Vandenbergh / kostuums Tina Heylen / bankjes Staf Van Hullebusch & Kopspel vzw / coproductie RATAPLAN vzw & ENTERfestival / met de steun van District Borgerhout & Stad Antwerpen / © Clara Hermans
anneliesvanhullebusch.be 


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring