za 18 mei 2019 - 15.00 u

Gratis chips! (5+)

COMPAGNIE barbarie
za 18 mei 2019
15.00 u
  • za 18 mei 2019
    15.00 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Met vrolijk gehamer en een zak vol roze zaligheid nemen de barbaries kinderen (en zeker ook volwassenen) mee naar een wereld waar er stevig gerammeld wordt met de bestaande stereotypen.
 

Blauw en roze zijn dan ook geen onschuldige clichés: roze is voor meisjes, net zoals geurkaarsen, huilen, een zorgzaam karakter, dagboeken, gevoelens en pony’s. Blauw is voor jongens, net zoals auto’s, agressie, loonbriefjes en overuren, raketten en blauwe puzzels.
 

Dat er verschillen zijn, dat staat vast. Dat we aan die verschillen veel te veel belang hechten, dat staat nog veel vaster. Tijd om daar eens aan te beginnen wrikken. Een roze balpen schrijft immers even vlot als een blauwe, toch?
 

Gratis chips! gaat dus… over feminisme.
 

Voor kleuters, jawel. En hun ouders, zeker weten. Wat dat met chips te maken heeft? Weinig, op het eerste gezicht. Chips zien er voor iedereen gelukkig nog hetzelfde uit. Maar als er blauwe en roze chips zouden zijn, aten de meisjes dan enkel nog de roze? En de jongens alleen nog maar blauwe?

credits

regie Karolien De Bleser / spel Liesje De Backer, Amber Goethals, Lotte Vaes & Sarah Vangeel / vormgeving Michiel Van Cauwelaert / kostuums Viv Van der Poel / klank Saul Mombaerts & Frouke Vangheluwe / coproductie Villanella Antwerpen & BRONKS / met steun van ARSENAAL/ LAZARUS & Needcompany / © Franky Verdickt
compagniebarbarie.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring