TrapTown

Wim Vandekeybus/Ultima Vez
do 13
december

Na de herneming van In spite of wishing and wanting, een mijlpaal in het œuvre van Vandekeybus met dans op het scherpst van de snede en fantastische muziek, tonen we dit seizoen de nieuwste creatie: TrapTown.
 

De urgente kwaliteit van de mythe ligt in haar vermogen helderheid te scheppen in de mechanismen van een klassiek conflict. Niet door wat de mythe laat zien, maar door wat ze niet laat zien. Zonder de dagelijkse ruis van nieuwsberichten en opinies geeft de mythe inzicht in de mensheid pur sang.
 

Vandekeybus’ fascinatie voor de universaliteit van de antieke mythes gaat terug tot de figuren van Orfeus en Eurydice in Blush (2002). TrapTown neemt ons mee naar een parallel universum, ontdaan van tijd en ruimte. Oerconflicten domineren, de noodzaak en (on)mogelijkheid van emancipatie spelen op.
 

Voor TrapTown gaat Vandekeybus aan de slag met schrijver Pieter De Buysser en een legioen Ultima Vez performers, op een filmische soundtrack van Trixie Whitley en Phoenician Drive die het publiek vervoeren langsheen orakels, weemoed, loutering en euforie.

credits

regie, choreografie & film Wim Vandekeybus / gecreëerd met & uitgevoerd door Maria Kolegova, Tanja Marín Friðjónsdóttir, Kristina Alleyne, Sade Alleyne, Kit King, Flavio D’Andrea, Alexandros Anastasiadis & Yusuf Mufutau / tekst Pieter De Buysser / storyline Wim Vandekeybus & Pieter De Buysser / muziek Trixie Whitley & Phoenician Drive / scenografie Gijs Van Vaerenbergh & Wim Vandekeybus/Ultima Vez / bewegingsassistent German Jauregui /artistiek assistent Aïda Gabriëls / stylisme Isabelle Lhoas / lichtontwerp Davy Deschepper & Wim Vandekeybus / coproductie KVS Brussel / inleiding Ilka De Wilde / © Danny Willems
ultimavez.com

Cookies

Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.

lees hier onze privacyverklaring sluiten