De zoete smaak der zonde

Guido Belcanto
do 20 dec 2018
20.00 u
  • do 20 dec 2018
    20.00 u
    concertzaal
    Geweest
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Guido Belcanto wordt 65. Al staken passies en rebellieën, depressies en grote successen elkaar aldoor de loef af.
 

In de waarachtige musical De zoete smaak der zonde komt de bewogen biografie van Guido Belcanto op speelse wijze aan het oppervlak. Van de pater prefect van het Turnhoutse college (Belcanto’s eerste ontdekker) over Jakke De Zeeman (met wie Guido in de jaren tachtig een straatzangersduo vormde) tot zelfs Marco Pantani (van wie Belcanto wel eens een koersfiets cadeau kreeg). Niet in een droge opeenvolging van feiten, maar wel middels één hallucinatorische reis naar het middelpunt van de hel. Hamvraag: zullen zijn vele, zoete zonden hem worden vergeven? Of zal Guido Belcanto verdoemd blijken?
 

Tegelijkertijd biedt De zoete smaak der zonde een nauwgezet en evenwichtig inzicht in alle veertien langspelers van Belcanto’s uitgebreide œuvre. Van de prille hits als Botsauto’s en Plastic rozen tot het nieuwere werk met Toverdrank en Geef me liefde.
 

Het állerbeste van het állerbeste: een verrukking voor zijn talloze getrouwe fans, een gedroomde eerste kennismaking voor nieuwkomers. Tekst en regie zijn in handen van Don Vitalski, wat garant staat voor hard lachen, maar ook voor bloederige romantiek. Bezijden Guido Belcanto zelf in de cast o.a. Nele Goossens en Koen Janssen (Laika, Transparant).
 

De muziek is in de veilige handen van Het Orkest Der Zoete Zonde onder leiding van Martinus Wolf met Lieven De Maesschalk, Geert Hellings, Nicolas Rombouts en Bert Huysentruyt.
 

De zoete smaak der zonde is alles in één: een musical, een revue en een biografie. Een tragikomedie, een moordverhaal, een voetreis naar het middelpunt van het inferno - en hopelijk weer terug.

credits

met Guido Belcanto, Nele Goossens, Koen Janssen, Wilhelmina Van Horen, Sander Smeets, Wim Gillis, Cindy Michielsen & David Lenaerts muziek Martinus Wolf, Lieven De Maesschalck, Geert Hellings, Nicolas Rombouts & Bert Huysentruyt / kostuums & decorontwerp Danane Bazouka / lichtontwerp & projectie Tim Clement, Serge Baeken & Theo Kardoulakis / tekst & regie Vitalski / regieassistentie Isabelle Daniëls / © Dries Segers
guidobelcanto.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring