do 25 okt 2018 - 21.30 u

plays Homogenic - Belgische première

Wooden Elephant
do 25 okt 2018
21.30 u
  • do 25 okt 2018
    21.30 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Wooden Elephant werd opgericht door Ian Anderson. Hij werkte met Jonny Greenwood van Radiohead als lid van het London Contemporary Orchestra en speelde mee op A moon shaped pool van dezelfde band.

Wooden Elephant speelt geen nummers. Wooden Elephant speelt albums. Meer precies nog: Wooden Elephant speelt elektronische albums op 'klassieke' of analoge instrumenten van hout, staal en paardenhaar. Als een alternatieve reis langs klassieke elektronica.

Björk bracht haar meesterwerk Homogenic uit in 1997. Sindsdien (her)ontdekten en (her)interpreteerden artiesten van elk denkbaar genre de tien songs van het album. Niets nieuws onder de zon dus om de muziek van Björk te herwerken. Zou je denken. Maar wat als je - net als Björk - Homogenic presenteert als een unieke en glorieuze entiteit van 45 minuten, maar dan op een heel ander instrumentarium? Geheel akoestisch en volledig anders, maar ook volledig trouw aan het origineel.

(Her)ontdek tijdens Nordic night(s) Homogenic in een bewerking voor strijkkwintet en extra ‘instrumentarium’ als wijnglazen, stemvorken en aluminiumfolie. Een hallucinerende trip die diepere lagen in de muziek van Björk blootlegt en de muziek naar een nog hoger niveau tilt.

credits

arrangementen & altviool Ian Anderson / viool Aoife Nì Bhriain & Hulda Jónsdóttir / cello & kazoo Stefan Hadjiev / contrabas Nikolai Matthews / © Anne Veldt
woodenelephantmusic.com  

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring