Les Kaczmarek

Performance night

Voor € 12 kan je een festivalpas kopen voor Performance night. Meer info hierover volgt snel.

Jagers met nachtkijkers: meet performance-animals, meet theatre/dance/visual arts, meet professionals, meet audiences, meet yourself! Op diverse verrassende locaties, altijd met de zintuigen op extra scherp.

Toneelacademie Maastricht loopt al lang voorop in de ontwikkeling van performancetheater. Twintig jaar geleden startte zij als eerste theateropleiding in Europa met de opleiding performance artist. Daarin overschrijdt de student de grenzen van het theatermedium en flirt met beeldende kunst, digitale media, muziek en literatuur.

VONK biedt werkruimte en residentieplek aan kunstenaars op de cross-over tussen performance en beeldende kunsten. Als broedplaats voor artistiek talent ondersteunt VONK kunstenaars op vlak van inhoud, netwerking, zakelijke omkadering en internationalisering.

Z33 is de internationale instelling die kunst, design en architectuur verbindt met maatschappelijke thema’s. Innovatieve modellen, die bijdragen aan een meer duurzame omgang met elkaar en met de planeet, worden gestimuleerd.

FESTIFIFTY van CCHA is de context voor deze unieke samenwerking met altijd weer intrigerend werk dat de hoeken opzoekt en buiten de lijntjes kleurt.

Later maken we de programmering, de locaties en de events bekend, maar we lichten alvast een tipje van de sluier met Still a Bird van Rebecca Lenaerts. 

Still a bird is een intieme soloperformance zonder woorden die het spanningsveld opzoekt tussen verschijnen en verdwijnen, tussen de waarnemings- en verbeeldingswereld.

In 2015 begon Rebecca Lenaerts spontaan met vogelveren op te rapen op de straten van Berlijn. Dat verzamelen groeide uit tot een ritueel van wassen, drogen, behandelen en conserveren.

In 2018 begon ze de veren één voor één op een deken te naaien en maakte een verenmantel. Een monnikenwerk. Birdwoman werd geboren. In oude mythen is zij de poortwachtster tussen de mensenen
dierenwereld. Rebecca Lenaerts volgde de acteeropleiding aan het Institute for Theatre, Cinema and Sound (RITCS) in Brussel. In haar artistieke werk zoekt ze steeds de kruisbestuiving op tussen theater en andere disciplines.

  • Geen resultaten gevonden.

    Geen voorstellingen gevonden.