cultuurcentrum Hasselt

Fairy tales

tibaldus
di 18 feb 2025 - 20:00
di 18 feb 2025
20:00
  • di 18 feb 2025
    20:00
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Sneeuwwitje keert na de moordpoging van de koningin terug naar het paleis om te onderhandelen over de afloop van het sprookje. Assepoester twijfelt aan haar prins en geniet ervan om gehaat te worden door haar stiefzussen. Doornroosje, de koninklijke familie en hun hofhouding zijn niet blij wanneer ze ongevraagd worden gewekt uit hun slaap en hun taken opnieuw moeten opnemen.

Je hebt het misschien al door: dit zijn geen klassieke sprookjesverhalen. De schrijver achter deze verhalen is de Zwitserse auteur Robert Walser, die met poëtische ernst en speelse scherts de Grimm-sprookjes tot dromerige toneelvertellingen bewerkt. Met personages die niet langer binnen de vooropgestelde verhaallijnen blijven.

Tibaldus is het gezelschap van Simon De Winne, Hans Mortelmans en Timeau De Keyser. Na een reeks eerder abstracte voorstellingen, groeide bij de drie makers een hernieuwde interesse voor het toneelspel en kwam de acteur weer centraal te staan.

De Keyser maakte een tijdje deel uit van het P.U.L.S.makers traject in Toneelhuis. Dit leverde producties op als Yvonne, prinses van Bourgondië (2016), Het Huwelijk (2018) en Gekken & specialisten (2020). Nog nooit eerder stonden ze met hun werk in CCHA maar nu is het zover: enter tibaldus!

credits

van & met Sara De Bosschere, Louise Bergez, Fiene Zasada, Benjamin Cools, Simon De Winne, Hans Mortelmans & Timeau De Keyser / tekst Robert Walser / vertaling Ard Posthuma / eindregie Timeau De Keyser /  decor Helen Van de Vloet / lichtontwerp Wim Bernaers /  met de steun van Campo, A Two Dogs Company & uitgeverij Koppernik / © Pieter Dumoulin 
tibaldus.com