cultuurcentrum Hasselt

There never was a box (MATER II) + NUGGETS

Femke Van der Steen & Tristan Feyten + Maxim Storms
di 28 jan 2025 - 19:30
di 28 jan 2025
19:30
  • di 28 jan 2025
    19:30
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Double bill met There never was a box en NUGGETS in ons nieuwe project Nice t(w)o meet you, waarbij we jonge makers of nieuwe gezichten die nog niet eerder in CCHA speelden, aan jullie voorstellen. Eén ticket, twee voorstellingen en een gezellige drink en babbel tussendoor. It would be Nice t(w)o meet you there! 

Femke Van der Steen & Tristan Feyten - There never was a box
There never was a box is een eco-feministische, non-dualistische voorstelling over wat het kost en betekent om te voldoen aan de hoge eisen van mannelijkheid en het patriarchaat. Het is een koning die oud wordt en van de goden te horen krijgt dat hij binnenkort zal sterven. Het is een deal van die goden, die hem beloven dat als hij om de zoveel jaar één van zijn zonen offert, hij mag blijven leven. Het is een keuze die snel gemaakt is en een ontzette prins die wanhopig pleit voor de waarde van zijn bestaan. Het is een nar die fluit, vragen stelt en spreekt over de toekomst.

Het is een stuk waarvan de spelers en het publiek niet altijd zien wat fictie is en wat echt. Het is een rijk dat op instuiken staat en een hof dat het wanhopig bijeen probeert te houden, maar wat als sommige dingen beter kunnen breken, sterven, barsten; wat als het tijd is, al lang?

Femke Van der Steen is actrice, schrijfster en theatermaakster. In 2022 studeerde ze af aan LUCA Drama in Leuven. Haar masterproef MATER was te zien op Theater Aan Zee én sleepte de Vertaalprijs 2023 in de wacht. Ze gelooft in het fictieve verhaal als activistisch middel en schrijft over de disbalans tussen mannelijkheid en vrouwelijkheid. Tristan Feyten is theatermaker en acteur en studeerde in 2021 af aan LUCA Drama. Samen deden ze onderzoek naar, schreven ze de tekst en deden ze de regie voor deze voorstelling.

Maxim Storms - NUGGETS
Maxim Storms: hoe kunnen we hem het best omschrijven? Als beeldenstormer die op verschillende podia voor verschillende publieken speelt en performt misschien? Samen met Katrien Valckenaers runt hij theatercollectief Ballet Dommage, dat nog bij ons te gast was met MELVIUS! (CCHA, 2019) en Tavern Michelle (CCHA, 2022).  
 
Daarnaast is er zijn (solo)werk met zijn ongerijmde humor, besnorde pokerface, feilloos gevoel voor timing, waarin het absurde primeert. In zijn nieuwste solo NUGGETS (de)construeert Storms het individu dat zich staande houdt in de hedendaagse ‘we-want-more’-maatschappij on speed. Hij creëert een kramakkelig universum waar een laatste ziel halsstarrig het bestaan verder modelleert. Aan de hand van bouwvallige constructie en fatale reparatie poogt het personage het onbestemde doel te bereiken.  
 
De Standaard noemde hem al eens ‘de Charlie Chaplin van zijn generatie’ én in 2023 kreeg Storms voor NUGGETS de prijs voor Beste Mannelijke Acteerprestatie -35 jaar, uitgereikt door De Acteursgilde. Redenen genoeg dus om dit multitalent aan het werk te zien!

**** NUGGETS: tweede solo van Maxim Storms is een parel.

De Morgen, 4 mrt 2023

credits

Femke Van der Steen & Tristan Feyten - There never was a box (MATER II)
regie & concept Femke Van der Steen / onderzoek & tekst Femke Van der Steen & Tristan Feyten / spel Tristan Feyten, Staf Bertheloot, Ramon Mahieu & Emil Leysen / muziek Jolan Decaestecker (Empty Apartments) / scenografie & lichtontwerp Femke Van der Steen, Lars Uten & Tristan Feyten / dramaturgie & coaching Sarah Eisa, Nico Boon & Runa Robbroeckx / kostuums Zazie Bakos & Marie Baudoncq / productie Eigen Kweek / © Faber Mathieu

Maxim Storms - NUGGETS
concept & spel Maxim Storms / coaching Jan Steen & Lisbeth Gruwez / licht Geert Vanoorlé / feedback Linde Carrijn & Rachid Laachir / coproductie CAMPO Gent, C-TAKT & De Grote Post Oostende / in samenwerking met c o r s o & kunstencentrum nona Mechelen / © Ilias Teirlinck  

maximstorms.weebly.com