cultuurcentrum Hasselt

Mozart meets Psycho

Roeland Hendrikx Ensemble
za 25 jan 2025 - 20:00
za 25 jan 2025
20:00
  • za 25 jan 2025
    20:00
    parketzaal 1
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Op de houten vloer van het Kamerbreed parket zal het koloriet van een gepassioneerd pleitbezorger van het kamermuziekgenre bijzonder tot zijn recht komen: klarinettist Roeland Hendrikx, zeker geen onbekende bij het publiek van CCHA.

Hendrikx plaatst met zijn collectief van trouwe reisgenoten een grote klassieker naast een zelden gespeeld maar zeker niet minder fascinerend en avontuurlijk werk van niemand minder dan het genie dat de onheilspellende muziek voor Hitchcock-klassiekers als Vertigo of Psycho schreef!

Met Mozart heeft Herrmanns alvast een lyrische kwaliteit gemeen. Maar vlak onder de idyllische schil zindert in zijn Souvenirs de voyage een bedwelmende somberheid en een verstoorde hartslag.

Met zijn Europese rondreizen was het leven van Mozart ook een koffer vol ‘souvenirs de voyage’, die in zijn muziek doorsijpelden. De façade van symmetrie en stabiliteit verbergt ook bij hem vaak duistere indrukken en gapende afgronden.

programma
Bernard Herrmannn Souvenirs de voyage voor klarinetkwintet
Wolfgang Amadeus Mozart Klarinetkwintet in A groot KV 581

Meer concerten Kamerbreed parket op 18 okt en 29 nov 2024 en 20 feb 2025.

credits

klarinet Roeland Hendrikx / viool Nicolas Dupont & Noémi Tiercet / altviool Sander Geerts / cello Sébastien Walnier / © Ben Brolet
roelandhendrikx.com