cultuurcentrum Hasselt

Tedere baldadigheden

Guido Belcanto
di 21 jan 2025 - 20:00
di 21 jan 2025
20:00
  • di 21 jan 2025
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Guido Belcanto creëert met zijn songs al meer dan 40 jaar een volstrekt eigen universum waarin het goed vertoeven is. Een warme, herkenbare thuis voor iedereen, jong of oud, arm of rijk, winnaar of verliezer. Een thuis ook, waarbij het publiek zonder gêne zichzelf mag zijn, het geluk mag prijzen, de geleden schade mag opmeten, de tranen mag laten vloeien en de lach mag laten klinken.

Met een oeuvre van zo’n 300 liederen en 15 albums is Belcanto één der boegbeelden van het Vlaamse lied. Een volstrekt authentiek fenomeen met hartverwarmende en intense optredens die niemand onberoerd laten en waarbij de intense band met zijn publiek op magische wijze tastbaar wordt. Elke avond weer opnieuw.

Tedere baldadigheden, zo heet het dra te verschijnen nieuwe album van Guido Belcanto. Het is de terugblik van een gelauwerd zanger die met weemoed en humor terugkijkt op de vele ondeugende avonturen die zijn leven tekenden. De liefde overheerst, maar ook de tragiek en tristesse laten hun sporen na, bij Belcanto zelf en bij de gelittekende zielen van de vele kleurrijke personages die in zijn songs tot leven komen. 

credits

zang & gitaar Guido Belcanto / gitaar, accordeon & piano Lieven Demaesschalck / gitaar, banjo & lapsteel Geert Hellings / viool & mandoline Andries Boone / bas Nicolas Rombouts / drums & percussie Maarten Moesen / © Thierry Van Vreckem
guidobelcanto.be