cultuurcentrum Hasselt

CONCRETE musique CONCRETE #2

Margaret Hermant
di 19 nov 2024 - 20:00
di 19 nov 2024
20:00
  • di 19 nov 2024
    20:00
    Heilig Graf Herkenrode
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In de bijzondere setting van de prachtige brutalistische ‘kapel’ of Heilig Graf-kerk op de abdijsite van Herkenrode zetten we dit seizoen tijdens vier concerten telkens één vrouwelijke componiste/muzikante centraal. Conrete music of musique concrète?

Violiste en harpiste Margaret Hermant stond al vaker op ons podium. Telkens met het door haar opgerichte Echo Collective (zie ook het seizoenshoogtepunt in 4D van april jongstleden). En al of niet in samenwerking met gerenommeerde (post)klassieke figuren als Jóhann Jóhannsson, Dustin O'Halloran en Joep Beving.

Nu introduceren we haar soloproject, waarin de betoverende klanken van de harp centraal staan. Een eerste eigen compositie Under verscheen in 2021 op uitnodiging van Deutsche Grammophone voor Project XI,  een jaar later gevolgd door Lightwell als bijdrage aan het album Lys van de Noorse violiste Mari Samuelsen (CCHA, 2018 en 2022).

In nauwe samenwerking met sound engineer Fabien Leseure laat Hermant live de traditionele akoestische tonen van de harp samensmelten met hedendaagse geluidseffecten. Het resultaat is een mix van melodieën en sferen, een betoverend tapijt van kleuren en texturen, als filmische landschappen die rijk zijn aan beelden en emoties. 

credits

harp & elektronica Margaret Hermant / © Julie Calbert  & Martine Stappers
margarethermant.be