cultuurcentrum Hasselt

Opening night

DE HOE
do 14 nov 2024 - 20:00 2024
do 14 nov 2024
20:00 2024
  • do 14 nov 2024
    20:00 2024
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

“Hoe wil je spreken? Intens toch?  
Je wilt toch intens spreken?  
Hoe wil je leven? Groots en meeslepend, toch?  
Ik heb het leven altijd intens gespeeld. 
Alles wat ik over liefde weet, weet ik door de liefde te spelen.  
En toen gebeurde het, in de overmoed, altijd de overmoed.  
Toen is het gebeurd, toen ben ik mijn tekst vergeten,  
toen wist ik plots niet meer wat te zeggen.” 
 
Opening night is de eerste grote voorstelling van DE HOE, geschreven door alle schrijvers en gespeeld door alle spelers, over drie generaties heen. Onder invloed van het uitzonderlijke filmwerk van John Cassavetes en het acteerwerk van Gena Rowlands speelt DE HOE de overdaad, maar ook de liefde en de kwetsbaarheid. Opening night is een collectieve zoektocht naar een ‘nieuwe emotionaliteit’ in een emotioneel verzadigde samenleving. Flirtend met sentimentaliteit, spelen op leven en dood. Spontaan, en toch geregisseerd. Oprecht en tegelijk ook weer niet. 
 
Opening Night is elke avond opnieuw een op losse schroeven gezette première. In de wanhopige opvulling van de leemte die ontstaat wanneer een acteur zijn woorden verliest, ondernemen zeven spelers samen een koortsachtige, tragikomische zoektocht naar hoe ze zo waarachtig mogelijk kunnen zijn. 
 
Afgelopen april was DE HOE nog te gast met De nieuwe man (CCHA, 2024) nu hernemen ze één van de beste voorstellingen van het afgelopen seizoen. Niet te missen!

credits

inleiding 19.15 u / van & met Natali Broods, Mitch Van Landeghem, Willem de Wolf, Ans Van den Eede/Laurence Roothooft/Lien Thys, Carine van Bruggen, Peter Van den Eede, Greg Timmermans & Wannes Gyselinck / kostuums Fran Labarque / stagiairs tekst & dramaturgie Sjoerd Koolma, Jens Dewulf & Tomas Van Balen / met dank aan Matthias de Koning / coproductie Het Laatste Bedrijf / inleiding Jens Dewulf / © Koen Broos
dehoe.be