cultuurcentrum Hasselt

60 jaar op de planken

Herman van Veen
vr 8 nov 2024 - 20:00
vr 8 nov 2024
20:00
  • vr 8 nov 2024
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

“Hoelang staat u op het toneel?” vroeg iemand van een schoolkrant mij laatst. “Ik denk zo’n zestig jaar.” was mijn antwoord. Heb het daarna opgezocht. Klopte. In 1964 kon je ons al huren voor feesten, partijen, kerk, rouwdiensten en optochten onder het motto: “U vraagt, wij spelen.” In datzelfde jaar maakten de pianist Laurens van Rooijen en ik ook onze eerste voorstelling. “Als er iets te vieren is, vier het.” zei mijn vader. Dat gaan we dus doen.

Tijdens onze Vlaamse ‘verjaardagsvoorstellingen’ zullen we spelen, vertellen en zingen over ons leven, verlangens, gevoelens, herinneringen, flaters, kijken, lachen, traantjes pinken over wat gebeurt en dansen wat we nog dansen kunnen.

Herman van Veen is nog lang niet uitgezongen! Daar heeft hij het publiek al van overtuigd tijdens zijn vorige passage in CCHA (2023). Lang hebben we niet moeten wachten op zijn terugkeer en daar zijn we zeker niet rouwig om. Een avondje vol woordkunst, muziek en humor door één van de grootste cabaretartiesten uit de Lage Landen.

Betoverend. Als hij op zijn rode sokken danst en speelt zie je geen bijna-tachtiger, maar een kind. Hij blijft een fenomeen.

NRC Handelsblad, 2023

credits

tekst, zang & gitaar Herman van Veen / muzikanten Kees Dijkstra, Jannemien Cnossen, Lieke Meijers, Ophelia Vander Beken & Edith Leerkes / © Olaf Bellmann
hermanvanveen.com