cultuurcentrum Hasselt

C.A.T.C.H.

Aminata Demba, Aïcha Cissé, Frédérique Lecomte / KVS
wo 6 nov 2024 - 20:00
wo 6 nov 2024
20:00
  • wo 6 nov 2024
    20:00
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Bam! Pow pow! Wham! Zet je schrap om meegesleurd te worden in een wervelwind aan flitsende monologen, blinkende kostuums en theatrale gebaren. Aminata Demba en Aïcha Cissé treden in C.A.T.C.H. in de ring voor het gevecht van hun leven, in een poging om zich als zwarte actrices en vrouwen te bevrijden van de vele keurslijven die hen worden opgedrongen.

In een regie van Frédérique Lecomte, met wie ze eerder samenwerkten voor hun eerste voorstelling Dis-moi wie ik ben (CCHA, 2016), gaan ze aan de slag met personages en scènes uit de theatergeschiedenis en de populaire cultuur. Thema’s als repertoire, representatie en rolmodellen worden op een lichtvoetige manier ondersteboven gehaald.

Demba en Cissé laten hun spierballen rollen en bundelen de krachten om zich te ontworstelen aan heersende mechanismen en denkpatronen, binnen de lijnen van de podiumkunsten en daarbuiten. 

Het duo verleidt je met Coalition Against Type Casting Horror (C.A.T.C.H.) om mee te gaan in hun ervaringen. Hierbij leggen ze genadeloos belangrijke kwesties bloot, in een bitterzoete voorstelling waar het spelplezier van afspat.

**** Een in geestigheid verpakte tragische voorstelling die eigenlijk overbodig zou moeten zijn, maar broodnodig is.

KnackFocus, 25 mrt 2022

credits

concept & creatie Aminata Demba, Aïcha Cissé, Kristin Rogghe & Frédérique Lecomte / spel Aminata Demba & Aïcha Cissé / regie Frédérique Lecomte / dramaturgie Kristin Rogghe & Ewout d’Hoore / junior dramaturg Aurélie Disasi / kostuums & scenografie Christine Moebers / coach Marijs Boulogne / met dank aan Jaouad Alloul, Josephine Dapaah, Sachli Gholamalizad, Sébastien Hendrickx & Carolina Maciel de França / coproductie Perpodium / © Karolina Maruszak 
kvs.be