cultuurcentrum Hasselt

Er gaat iemand komen

Roeshoofd
vr 18 okt 2024 - 20:00
vr 18 okt 2024
20:00
  • vr 18 okt 2024
    20:00
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

“We zijn alleen 
En er gaat niemand komen 
Niemand 
En daar in de diepte is de zee zo mooi kijk de golven 
Kijk hoe de golven 
Tegen al die ronde stenen spatten 
Daar beneden in de fjord 
Golf na golf 
En dan de zee 
Daar in de verte 
Zo ver het oog reikt 
Zie je alleen maar de zee.”

Een jong koppel kocht een afgelegen huis aan een fjord. Het is een verlaten plek, waar ze samen alleen kunnen zijn. Ver weg van de buitenwereld proberen ze rust en veiligheid te vinden bij elkaar. Maar meteen na aankomst steken demonen uit het verleden de kop op en wordt de rust onherroepelijk verstoord…

Met een opvallende lichtvoetigheid, een scherpe poëtische taal en een stevige dosis absurde humor behandelt Roeshoofd het diepmenselijke thema ‘angst’. Wanneer wordt angst een wapen? En wanneer een excuus? En wat met liefde, te midden van al deze angst? Een beklijvende en bevreemdende voorstelling, voortgestuwd door de muziek van Dago Sondervan.

Roeshoofd is het kersverse theatergezelschap van makers/spelers Lukas Bulteel (o.a. gekend van Twee zomers en Arcadia) en Simon De Vos. Ze delen hun liefde voor tekstmateriaal en de noodzaak om baldadig spelgedreven theater te maken. Roeshoofd staat voor het eindeloze gevecht dat ieder mens - met zijn kwetsbaarheden, gekkigheden en gevaartes - voert, enerzijds met zichzelf, anderzijds met de samenleving. In deze voorstelling spelen ook Annelore Crollet (die schitterde in de film Wil) en Lotte Heijtenis.

In het kader van Nordic night(s) nodigen we Roeshoofd uit met deze tekst geschreven door de Noorse Jon Fosse, die in 2023 de Nobelprijs voor Literatuur ontving voor zijn “vernieuwende toneelstukken en proza die een stem geven aan het onuitspreekbare.”

onderdeel van

credits

regie Simon De Vos / spel Lukas Bulteel, Annelore Crollet & Lotte Heijtenis / decor & kostuums Chloé Wasselin-Dandre / muziek Dago Sondervan / lichtontwerp Mark Van Denesse / © Ramy Moharam Fouad