cultuurcentrum Hasselt

CONCRETE musique CONCRETE #1 Esthesis

Clarice Jensen
di 3 sep 2024 - 20:00
di 3 sep 2024
20:00
  • di 3 sep 2024
    20:00
    Heilig Graf Herkenrode
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Een nieuw seizoen, een nieuwe reeks! En wel in een voor velen onbekende architecturale parel in Hasselt: de prachtige brutalistische Heilig Graf-kerk op de abdijsite van Herkenrode. In die bijzondere setting een al even bijzondere reeks van vier concerten. Telkens zetten we één vrouwelijke componiste/muzikante centraal. Conrete music of musique concrète? Kom het ontdekken!

De Amerikaanse celliste Clarice Jensen studeerde aan de prestigieuze Juilliard School in New York. Met het ACME ensemble bracht ze werk van Philip Glass, Steve Reich, Terry Riley en Gavin Bryars. Ze kreeg bekendheid door haar samenwerkingen met Max Richter, Balmorhea, A Winged Victory For The Sullen, Dustin O’Halloran, Stars of the Lid en Jóhann Jóhannsson; maar evenzeer met Björk, Taylor Swift, Michael Stipe en The National. 

Jensen debuteerde in 2018 met For this from that will be filled, gevolgd door The experience of repetition as death en Esthesis, beiden op 130701/FatCat. Als soloartiest ontwikkelt ze een eigen compositorische aanpak, waarbij ze soundscapes creëert met haar cello, lagen loops en effecten. Het resultaat is pulserend, intuïtief, meeslepend en vol kleur, gekenmerkt door een prachtig gevoel van terughoudendheid en van een bijna hallucinerende helderheid.

credits

cello & elektronica Clarice Jensen / © Steph Larsen & Martine Stappers
claricejensen.com