cultuurcentrum Hasselt

KATVIS

TEJO Hasselt
di 7 mei 2024 - 20:10 - 21:45
di 7 mei 2024
20:10 - 21:45
  • di 7 mei 2024
    20:10 - 21:45
    kleine theaterzaal

TEJO Hasselt: Therapeuten voor Jongeren
Sedert april 2021 ontvingen meer dan 400 Limburgse jongeren gratis en anoniem psychotherapeutische ondersteuning. Om het driejarig bestaan en het belang van het mentale welzijn van jongeren in de kijker te zetten, richt TEJO-Hasselt, dankzij de ondersteuning van de TEJO sponsoren, samen met hogeschool UCLL de theatervoorstelling Katvis in. Aansluitend is iedereen uitgenodigd voor een hapje, drankje en een informele babbel met de vrijwilligers van TEJO-Hasselt.

KATVIS - Kwetsbaarheid in een digitaal tijdperk
Kat is een meisje met complexen en onzekerheden. Vroeger werd ze gepest, nu komt ze amper nog buiten en hoort allerlei stemmen in haar hoofd. Ze creëert online een alterego dat er beter en mooier uitziet dan zijzelf; iemand die dingen doet en zegt die zij niet durft te doen en zeggen.

Veel jongeren hebben het niet altijd makkelijk door de vele prikkels en hoge verwachtingen. Ze kunnen moeilijk het verschil maken tussen de werkelijke wereld en de digitale wereld. Daardoor zijn ze vaak uiterst kwetsbaar voor allerlei vormen van misbruik. In deze voorstelling komen verschillende thema’s aan bod waarmee jongeren vaak strijden: gekwetst zijn, angst, depressie, schuld, schaamte en vooral het wegdrijven van wie ze echt zijn.

YERRA YERRA zingt mee
YerraYerra is een Limburgse rocktrio dat zich onderscheidt door hun eigenzinnige sound. No-nonsense rock met een vreemd en vuil kantje. Niet voor niets omschreven als ‘de belofte van het Vlaams muzieklandschap’. De band sleutelde aan een verfijnde radio-edit van Hard world, een nummer over kwetsbare jongeren in een chaotische harde wereld. Het vormt een krachtig statement over het mentale welzijn van jongeren en kan dan ook niet ontbreken op deze avond.

credits

organisatie TEJO Hasselt / concept & regie Johnny Weustenraed / spel Inge Henrotay & Leen Vennekens / productie Hogeschool UCLL
tejo.be