cultuurcentrum Hasselt

Zondagsrondleiding

Op de fiets!
zo 14 apr 2024 & zo 12 mei 2024
zo 14 apr 2024
&
zo 12 mei 2024

De fiets is aan een sterke opmars bezig. Met de expo Op de fiets! wil Architectuurwijzer pleiten voor een zorgvuldige aanpak van onze fietsinfrastructuur. De expo presenteert fietsbruggen van vandaag en morgen, door het Belgische ontwerp- en ingenieursbureau Ney & Partners.

Tijdens de afgelopen twintig jaar heeft Ney & Partners het aantal opdrachten voor fietsinfrastructuur sterk zien groeien en veranderen. Zo zijn de bruggen geëvolueerd van minimaal 2 naar 6 meter breed voor fietsers in verschillende snelheden, voetgangers en andere gebruikers. Ook een vlotte aansluiting op het bestaand fietsroutenetwerk is belangrijk, net zoals een ontwerp op maat van de stad, het dorp of het landschap. Met het oog op een minimale CO2-uitstoot streeft Ney & Partners naar een zuinig en duurzaam materiaalgebruik in elke fietsbrug. Ook aanpasbaarheid in de toekomst is een duurzaam aandachtspunt.

Tot slot vormen de ruimtelijke beleving en het rijcomfort van de fietsers belangrijke uitgangspunten in hun ontwerp. Kortom, veel kwalitatieve drijfveren die het ontwerp sturen en aan bod komen in de expo ‘Op de fiets!’.

Op zo 14 apr en zo 12 mei 2024 organiseert Architectuurwijzer een rondleiding om 14 u
€ 5 / persoon (te betalen aan de gids ter plaatse). Gratis voor - 12 jaar.

inschrijven 

onderdeel van

credits

 Ney & Partners / brug van Tilff, Esneux / © photodaylight.com 
www.architectuurwijzer.be