cultuurcentrum Hasselt

residentie: 12-23 aug 2024

Aline Nuyens, Sander Salden en Ellis Meeusen - confetti
ma 12 aug 2024 - vr 23 aug 2024
ma 12 aug 2024
-
vr 23 aug 2024
  • ma 12 aug 2024
    -
    vr 23 aug 2024
    HET LAB

projectomschrijving
confetti is een poging om een nieuwe traditie te maken voor kinderen. Een troostfeest waarop verbinding centraal staat. Waarom gooien we vandaag nog confetti? Waarvoor willen we vandaag nog confetti gooien? Een feest als voorstelling en een voorstelling als feest, waarin het moment zonder neerdwarrelende confetti de uitzondering is.

confetti is de eerste samenwerking tussen makers Aline Nuyens, Sander Salden en Ellis Meeusen.
Een voorstelling voor en vanuit kinderen, een feest waarop iedereen welkom is.

doel van de residentie
Aline, Sander en Alles willen hun tijd als resident in HET LAB graag gebruiken voor de onderzoeks- en allereerste creatieperiode van confetti. Met confetti willen zij zich verdiepen in de verschillende vormen van traditie en ritueel, met focus op de kinderwereld. Het onderzoek bestaat uit workshops/interviews met kinderen (8+), waarin ze kijken welke waarde zes-/achtjarigen hechten aan traditie en welke taal zij hieraan geven, alsook gesprekken met experten in dit thema. Ze gebruiken graag de connecties/het publiek van HET LAB om deze gesprekken en workshops vorm te geven.

Vervolgens willen ze tijdens de residentie dit onderzoek omzetten in een eerste fase van schrijven en testen op de vloer.

Meer informatie over Aline Nuyens, Sander Salden en Ellis Meeusen kan je hier lezen.