cultuurcentrum Hasselt

Prins Arthur V (8+)

Theater FroeFroe & Theater Tieret
wo 8 mei 2024 - 20.00 u
wo 8 mei 2024
20.00 u
  • wo 8 mei 2024
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling. Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Heerlijk, onversneden figurentheater met een absolute topcast

Maak kennis met een bezeten marionettist die, ondanks reuma in zijn handen, nog een laatste keer wil schitteren op Le Grand Concours Des Marionettes et des Poupettes

Hiervoor koopt zijn moeder hem een dwergmeisje, Zenna, dat beetje bij beetje leert hoe ze Arthurs perfecte marionette kan zijn. Het is hard werken om de bewegingen van een pop perfect na te doen en de touwtjes strak gespannen te houden. Tijdens deze charade van bedrog en manipulatie groeien de autistische Arthur en de kleine Zenna beetje bij beetje naar elkaar toe.

Benny Lindelaufs De Terugkeer van Prins Arthur Zenig de Vijfde is een mooi en intrigerend verhaal met sprookjesachtige karakters en een verrassende plot in de beste Tim Burton-traditie. 

Theater Tieret en FroeFroe maken van het verhaal van Arthur een verrassende en poëtische voorstelling die ruikt naar Pulcinella met een vleugje kaneel.

credits

tekst Benny Lindelauf / tekstbewerking Joost Van den Branden / regie Marc Maillard / spel Joost Van den Branden, Bart Van Der Heyden, Gert Dupont, Annelore Stubbe & Ellen De Mul / muziek Luna Janssens
froefroe.be / tieret.be