cultuurcentrum Hasselt

unRAVELed (6+)

Zonzo Compagnie
za 10 feb 2024 - 17:00
za 10 feb 2024
17:00 - 17:50
  • za 10 feb 2024
    17:00 - 17:50
    kleine theaterzaal

Première

Hij was een kleurrijk figuur, Maurice Ravel. Op foto’s staat hij vaak met fleurige strikjes of een hippe das. Hij krulde de puntjes van zijn snor op als een hipster. Maar er zijn vooral niet veel componisten die zo kleurrijk verhalen konden vertellen met muziek!

Zonzo Compagnie kruipt in het hoofd van deze muzikale meesterverteller. De zoon van een uitvinder, die steeds met een kinderlijk enthousiasme bleef rondkijken. 

Het decor is dan ook een magisch huis met vele kamers. Kleine lichtspots verlichten schaalmodellen in plexiglas tot grote, bewegende schaduwen. We horen machines die geluiden maken, bewegingen die klanken maken, loopstations waar de musici worden gedupliceerd en uiteraard ook de heerlijke muziek van de maestro zelf.

Zonzo Compagnie was al vaak te gast op het Krokusfestival: 3ACH (2017), Thelonius (2019), Liedjes met wortels (2021), roundabout #1 (2023). Waarom? Omdat ze prachtige muziekvoorstellingen maken voor jong en iets minder jong! 

credits

compositie Maurice Ravel / regie Benjamin Vandewalle / muziek Lore Binon, Caroline Peeters, Anouk Sturtewagen & Kris Hellemans / scenografie & kostuums Erki De Vries & Freija Van Esbroeck / coproductie Opéra de Lille, Abbaye de Neumünster & Concertgebouw Brugge
zonzocompagnie.be