cultuurcentrum Hasselt

Leocadia

Comp. Marius
do 1 feb 2024 - 20.00 u - 21.40 u
do 1 feb 2024
20.00 u - 21.40 u
  • do 1 feb 2024
    20.00 u - 21.40 u
    concert- & theaterzaal

Comp. Marius is een graag geziene gast in CCHA. Het gezelschap brengt doorgaans stukken in de openlucht maar vertoeft steeds meer in cultuurcentra en daar zijn wij niet rouwig om! Vorig seizoen was het nog lachen, gieren, brullen met de voorstelling Anatole. Dit seizoen zijn ze opnieuw van de partij met onder andere Evelien Bosmans, Waas Gramser en Kris Van Trier die het beste van zichzelf geven in de zaalversie van Leocadia.

In Leocadia, naar een tekst van Jean Anouilh, spelen de personages met het theatrale, het excentrieke. Daarachter schuilt verdriet om een leeg en onvervuld bestaan. Verlangend naar het leven en de liefde komt Amanda binnen. En dan vallen de maskers af… Comp. Marius brengt deze zwaarmoedige komedie over leven en kunst. Geniet samen met ons van deze amusante theaterklepper! 

“**** Comp. Marius zet deze komedie heerlijk naar zijn hand…Of je nu liefdesverdriet hebt, eens goed wil lachen of een taxirit down memory lane wil: Comp. Marius heeft het allemaal.”  
- Het Nieuwsblad 

**** Een tragisch liefdesverhaal gebracht met zoveel speelsheid en plezier dat de acteurs op je schoot lijken te zitten.

- De Standaard 

credits

tekst Jean Anouilh / vertaling & spel Evelien Bosmans, Dagmar Dierick, Lukas De Wolf, Waas Gramser & Kris Van Trier / kostuums Thijse Strypens / decor Johannes Vochten / © Tim Dirven & Raymond Mallentjer
marius.be