cultuurcentrum Hasselt

Basegemiti

Isbells
wo 17 jan 2024 - 20.00 u - 21.30 u
wo 17 jan 2024
20.00 u - 21.30 u
  • wo 17 jan 2024
    20.00 u - 21.30 u
    Kleine theaterzaal

première

Isbells, dat zijn sobere folksongs met fragiele kopstem, akoestische gitaar, uitgebalanceerde blazers, delicaat slagwerk en verfijnde elektronicasluier in de gewichtsklasse van Nick Drake, Fleet Foxes en Bon Iver. De honingzoete melancholie van Gaëtan Vandewoudes debuutalbum Isbells (2009) is inmiddels een Belpop-klassieker met internationale allure én was de start van een mooie carrière.

Het succes van singles As long as it takes, Reunite en Elation oversteeg al snel de landsgrenzen. De concertzalen werden steeds groter en de band tourde in Europa en Azië. Sinds het debuut verschenen er nog vier albums: Stoalin' (2012), Billy (2015), Exchanging thoughts (2017) en Sosei (2019). Singles Sparkle & shine, A little bit longer en Modern times beloven alvast veel goeds voor het nieuwe album Basegemiti dat eind september verschijnt. 
  
De vorige passages in CCHA waren steeds een subtiel festijn met melancholische songs over relaties, dagdromen en menselijke tekortkomingen, uitgevoerd door topband met ook Chantal Acda, Christophe Vandewoude, Gianni Marzo en Gerd Van Mulders in de rangen. Dat is straks niet anders wanneer Isbells hun nieuwe theatertour in CCHA starten. De plek waar ze dan voor de vijfde keer optreden en waar ze tijdens corona een prachtige, nog te verschijnen, videoclip opnamen.

credits

zang, gitaar & percussie Gaëtan Vandewoude / zang, gitaar & omnichord Gianni Marzo / gitaar, drums & percussie Christophe Vandewoude / zang & gitaar Chantal Acda / bas, gitaar, percussie & bugel Gerd Van Mulders / coproductie CCHA / © Birgit Stulens
isbells.be