cultuurcentrum Hasselt

Songs of travel

Bel Ayre Quartet
DE NIEUWE REEKS #2
zo 26 nov 2023 - 11.00 u - 12.15 u
zo 26 nov 2023
11.00 u - 12.15 u
  • zo 26 nov 2023
    11.00 u - 12.15 u
    Kleine theaterzaal

De tijd dwingt ons na te denken over onze manier van reizen. Wat willen we ontdekken en op welke manier is dat haalbaar en te verantwoorden?

In Songs of travel neemt Bel Ayre Quartet je mee op zoektocht naar het hoe en waarom van reizen. Aan de hand van liederen uit alle hoeken van de wereld wil het ensemble een universele kijk bieden op onze reisdrift. Gaande van praktische zaken tot wat ons emotioneel of spiritueel drijft. Wat neem je zoal mee op reis? Wil je reizen naar een onbekende plek of net terug naar huis? Omdat je moet vluchten, wil ontmoeten of eerder als escapisme? Wil je terug in de tijd reizen op de klanken van muziek die eeuwen oud is? Of wordt het een reis naar het innerlijke, naar de verborgen plekken van de ziel?

Songs of travel is een live project van Around the world in 72 songs, een videoproject waarin Lieselot De Wilde op zoek gaat naar liederen van overal ter wereld met als reisgezel een draaiorgeltje en journaliste Nellie Bly die als eerste de wereld rondreisde in 72 dagen. Het project geeft speciale aandacht aan vrouwelijke zangeressen, componisten en singer-songwriters.

Programma 
Ick seg adieu / Bia berim dasht / Tseydo ladorech / Gute Nacht / Moj e bukura more / El Guajojo / Amar praner manush  

onderdeel van

credits

zang, tenorbanjo & draaiorgel Lieselot De Wilde / gitaar, ud & shruti box Peter Verhelst / cello, keltische harp, yayli tanbur & zang Séraphine Stragier / daf & zang Farnoosh Khodadadeh / © Kurt Van Der Elst  
peter-verhelst.com / lieselotdewilde.net