cultuurcentrum Hasselt

Crashtest Ibsen

Het Zuidelijk Toneel & Theaterproductiehuis Zeeland
vr 20 okt 2023 - 19.00 u - 23.00 u
vr 20 okt 2023
19.00 u - 23.00 u
  • vr 20 okt 2023
    19.00 u - 23.00 u
    concert- & theaterzaal

Crashtest Ibsen? Dat zijn drie toneelstukken van de beroemde Noorse auteur Henrik Ibsen op één avond! In deze bingewatch voorstelling volg je het leven van de inwoners van een negentiende-eeuws Noors stadje waarin zich drie wereldbekende Ibsen drama’s afspelen. Met de nodige humor en spelplezier spietsen regisseur Sarah Moeremans en haar spelers politieke aanklachten, urgente maatschappelijke kwesties, sociale ongelijkheid en andere zaken.  

Moeremans verzorgde eerder ook de regie van Rijgen (CCHA, 2022) en Mission Molière (CCHA, 2023). Tussen 2013 en 2018 voegde ze samen met schrijver Joachim Robbrecht elk seizoen een nieuwe Crashtest Ibsen toe aan haar collectie. In die stukken reden ze het werk van Ibsen onbeschermd en in plankgas tegen de muur om daarna zijn beste ideeën tussen de brokstukken vandaan te halen. Dat zorgde steeds voor hilarische voorstellingen die menig theaterzaal deed daveren van het lachen.

Nu is het tijd voor de ultieme Crashtest, gespeeld door een groep acteurs om je vingers bij af te likken met o.a. Evelien Bosmans, Peter Seynaeve en Louis van der Waal. Leun achterover en duik mee in de theatergeschiedenis. Wij zorgen voor drie spannende afleveringen én Noorse lekkernijen. Zeg nu zelf: daar kan Netflix toch nog steeds niet aan tippen? 
  
Crashtest Ibsen is een drie uur durende marathonvoorstelling inclusief twee pauzes waarin je kan genieten van Noorse hapjes en drankjes. Een unieke theaterervaring!

'Wie nooit eerder een Ibsen zag, krijgt met deze marathon een fijne inhaalslag. Wie de stukken eerder zag, ziet de rijke mogelijkheden die Moeremans crashtest biedt.' - Theaterkrant

Wie de wereld wil veranderen heeft andere verhalen maar vooral een ander soort verhalen nodig. Het volstaat niet repertoire op te vullen met actuele content en de machtsverhoudingen erin ongemoeid te laten. Na tien jaar blijft de vaststelling dat Moeremans, als een van de enigen, dat wél durft te doen. Crashtest Moeremans geslaagd? Zeker.

- De Morgen

credits

 
regie Sarah Moeremans / tekst Joachim Robbrecht / spel Judith van den Berg, Gillis Biesheuvel, Evelien Bosmans, Joep van der Geest, Louis van der Waal & Peter Seynaeve / kostuums Daphne de Winkel / vormgeving & licht Theun Mosk / artistiek advies Piet Menu / assistent regie Kato Cornil / © Sofie Knijff 
hzt.nl