cultuurcentrum Hasselt

De haas, de roggelelie en de worm

De Klimaatdichters Moya De Feyter, Maud Vanhauwaert & Saskia Stehouwer
di 17 okt 2023 - 20.00 u - 21.00 u
di 17 okt 2023
20.00 u - 21.00 u
  • di 17 okt 2023
    20.00 u - 21.00 u
    Kleine theaterzaal

Een literaire voorstelling met gedichten, tekeningen, wetenschap en muziek. Aan de randen van onze akkers krioelden het altijd van het leven. Daar bloeien bijzondere planten en vinden dieren hun huis boven en onder de grond. Hazen bouwen hun leger graag tussen de kluiten van de omgeploegde akker. Ook de roggelelie met haar feloranje bloemen voelt zich thuis op deze reepjes land, vooral bij roggevelden. Onder de grond graven de wormen hun gangen en houden zo de bodem luchtig terwijl ze organisch materiaal verteren. Maar hoe lang nog?

Tijdens deze multidisciplinaire voorstelling De haas, de roggelelie, de worm volgen we deze drie soorten. Ze worden in hun bestaan bedreigd door onze intensieve landbouwmethodes. We leren over het bodemvoedselweb waarin zij elk hun eigen plaats hebben en ook met elkaar verbonden zijn.
 
Dichters Maud Vanhauwaert, Moya De Feyter en Saskia Stehouwer schrijven en performen. Dichter-bioloog Pieter Van de Walle loodst het publiek door de wetenschap. De tekeningen van Babette Wagenvoort lopen als een verbindende rode draad door de voorstelling. Muzikant Ewout Lehoucq gaat op zoek naar zijn meest grondse muziek. Deze melange van poëzie, beeld, muziek en wetenschap werpt een creatieve blik op én onder de grond. 

credits

klimaatdichters Maud Vanhauwaert, Moya De Feyter en Saskia Stehouwer / bioloog & dichter Pieter Van de Walle / muzikant Ewout Lehoucq / tekeningen & animaties Babette Wagenvoort
klimaatdichters.be / moyadefeyter.be / maudvanhauwaert.be / saskiastehouwer.nl / babettewagenvoort.com