cultuurcentrum Hasselt

Still a bird

Rebecca Lenaerts
vr 18 nov 2022 19.30 u & 21.15 u
vr 18 nov 2022
19.30 u & 21.15 u

KOOP HIER JE FESTIVALPAS

Met je festivalpas kan je gedurende de hele avond alle voorstellingen bijwonen. Let wel: sommige voorstellingen hebben een beperkte capaciteit, dus kom op tijd!

Still a bird is een intieme solo performance zonder woorden; Op de grens tussen theater, dans en beeldende kunst die het spanningsveld opzoekt tussen mens en natuur, tussen verschijnen en verdwijnen, tussen de waarnemings- en verbeeldingswereld. 

Vanaf 2015 groeide het verzamelen van vogelveren uit tot een ritueel van wassen, drogen, behandelen en conserveren. In november 2018 begon Lenaerts de veren op een deken te naaien. Birdwoman werd geboren. In oude mythen is zij de poortwachtster tussen de mensen- en dierenwereld. 

Rebecca Lenaerts woont en werkt in Brussel. Ze volgde de acteeropleiding aan het Institute for Theatre, Cinema and Sound (RITCS) in Brussel. In haar artistieke werk zoekt ze steeds de kruisbestuiving op tussen theater en andere disciplines. De afgelopen jaren maakte het vertellen van verhalen geleidelijk plaats voor de stille taal van het lichaam. Geïnspireerd door het Japanse Butoh maakt ze nu werk waarin ze haar eigen fysieke aanwezigheid en kwetsbaarheid centraal stelt. 

ONTDEK HET HELE PROGRAMMA

onderdeel van
Performance night

credits

concept & uitvoering Rebecca Lenaerts / creatie verenmantel Rebecca Lenaerts &  Sonia Anicéto / coach Tijen Lawton / muziek Saif Alqaissy / coproductie: HETLAB Hasselt / met steun van Art CC Strombeek en PUSH + (Creative Europe)