cultuurcentrum Hasselt

Hard Limits

Marijn Ottenhof
vr 18 nov 2022 - 20.00 u - 22.00 u
vr 18 nov 2022
vanaf 20.00 u

KOOP HIER JE FESTIVALPAS

Met je festivalpas kan je gedurende de hele avond alle voorstellingen bijwonen. Let wel: sommige voorstellingen hebben een beperkte capaciteit, dus kom op tijd!

Hard Limits, een term uit de BDSM-cultuur, is een project over de raakvlakken van trauma, rollenspel en erotische praktijken. Twee dansers verkennen hoe fetisj als een ontsnappingsroute uit verschillende systemen kan dienen. Nieuwe realiteiten ontstaan waarin macht wordt teruggewonnen en lichamen en materialen één worden.

Het vertrekpunt van Marijn haar werk is een fascinatie voor vertrouwen en controle. De huidige tijd, gekarakteriseerd door onvoorspelbaarheid met een continue dreiging van conflicten en zijn overvloed aan informatie, lijkt een samenleving te creëren die lijdt aan PTSS. De symptomen van deze mentale stoornis zijn terugkerende thema's in haar werk: het vervallen in repetitieve patronen, het ervaren van flashbacks, het horen van stemmen, fragmentatie en emotionele dissociatie. 

Dit vertaalt zich in minimalistische, gestileerde ensceneringen waarin acteurs onhandig uit kritische theorie en politieke toespraken citeren, om vervolgens over te schakelen op improvisatie vanuit een eigen verhaal of ervaring. Op deze manier wordt subjectiviteit en fragmentatie benadrukt. Marijn creëert omgevingen waarin front- en backstage, feit en fictie, script en niet-script door elkaar lopen.

 

ONTDEK HET HELE PROGRAMMA

 

onderdeel van
Performance night

credits

concept & creatie Marijn Ottenhof / performance Urtė Groblytė & Vladimir Babinchuk Outerelo / met de steun van Mondriaan Fonds
www.marijnottenhof.com